Österrike Dag 6

Joakim Eliasson

2012 apr 28

Sjätte dagen i Österrike, och ytterligare en heldag iväg utan att återvända till boendet mellan passen!

Frukost serverades som vanligt från 7.30 och bussen rullade iväg vid 8.15. Efter ca en timmes bussfärd med slaget vid Minas Thirith som underhållning var det dags för bussen att jobba. Svenne hade plattan i mattan och vi tog oss upp till Hoch-Imst. Där väntade ett härligt gäng österikare på oss med traktor och släp. Storpressen var även där och vi fotograferades som reklam för byn. Efter fotograferingen satte sig de flesta på flaket för en halvtimmes färd upp för slalombacken. Några få tappra kämpar sprang upp.

Väl där uppe väntade en fin downhill sprint på 3 km och banan började i halvmeter djup snö och avslutades på barmark. Ett riktigt najs pass!

Efter sprinten var det dags för lunch i Hoch-Imst och de glada österrikarna hade gjort iordning riktigt fina burgare med bacon och kyckling. Ett stort tack ska de ha!! De underhöll även de flesta mellan maten och pass två då där fanns ett antal trampbilar som vi glada kunde leka med.

Eftermiddags passet sedan var en vägvalsövning på 7 respektive 5 km. Banan var även här riktigt och det bjöds på utmanande och kluriga vägval i den kuperade terrängen. På vägen hem var det lite bussfest och en tunnel utropades okänt antal gånger.

Till middag serverades någonting med pommes. Det var ganska gott. Kvällen spenderades på olika håll, men roligast har nog teknik-ettorna som skriver Kemi prov.

Rock n roll, olgy har koll

Skriven Av:Jens Wängdahl