21/5 Del 2

Tilda Johansson

2013 maj 21

En dag till i Trondheim! Läs och njut för vi har haft en rungande, sjungade orienteringsdag med äventyr och sol.

Hej mamma och pappa och alla andra mammor och pappor som också läser. Och ni andra som välkommet tittar in och ser hur vi har det i Norge.

Efter dagens första pass som var PPPT i Trondheim city väntade tuffare vildmarksterräng mot eftermiddagen på en fin myrkarta i bergen. Bussen slingrade sig upp på serpentinvägar och parkerade på VM-arenan från 2009. Vi klättrade 2km till start och sedan skickades vi ut på slingor som tillsammans bildade en momentbana. Momenten som bjöds på var kurvbild, moss-ol och kontrollplock. Som en hederlig momentbana i Sverige bortsett från skillnaden att en höjdkurva motsvarade fem riktiga meter i stället för fem mesiga. Vissa klarade sig bra medans andra inte fick ihop kartbilden. Bussen hann inte lämna området bara en gång utan två gånger innan vi senare kom hem. Felräkning från tränarnas sida kan ibland leda till mer än en glömd elev ute i skogen. ;)

Vädret överträffar fortfarande våra förväntningar och fotbollslekar och solhäng är allt vi gör förutom springer vilse i skogen. Den sista frågan vi ställer oss är hur många killar som kommer somna med en röd stjärt i kväll?

//Frida och Emil