Silva League etapp 7

Tilda Johansson

2013 maj 20

Idag avgjordes finalen av Silva League, i den norrländska försommarhettan. Jaktstart stod på programmet och det var många OLGY löpare som hade bra utgångslägen.

Det bjöds på rejäl orientering med luriga kontrollpunkter och efter mycket omkastningar i de yngsta juniorklasserna lyckades till slut Tilda Johansson springa hem totalsegern i Silva League i D18 och bli hela 7000 kr rikare. Sara som gick ut först missade tyvärr en hel och sprang till slut i mål som 3:a. Josefine Kristiansson slutade 6:a i samma klass. I H18 gick Anton N ut som 2:a men även han missade men lyckades ändå springa in på en fin 3:e plats. Bättre gick det för Erik som slutligen blev 2:a och bästa 95:a i klassen. Även Emil sprang bra och tog många placeringar under loppet och blev 5:a, Carl blev 8:a och Filip Grahn blev 10:a. I D20 hade vi ingen tjej som fightades om de främsta placeringarna, men Nicole gjorde en mycket bra slutetapp, kom 2:a på etappen och 10:a totalt! I H20 gick Jens ut som ledare tätt följt av Emil Svensk. Men Jens fick se sig besegrad av Emil och blev tillslut 2:a. Men ett tag var Jens dock ikapp sprungen av Anton J. Men Anton orkade inte riktigt på slutet men blev ändå en glad och nöjd 3:a. Ludwig slutade 9:a i H20. Så efter en del missar blev det trots allt en bra dag för OLGY löparna. På eftermiddagen fortsatte vi vår resa mot destination Trondheim med ett stopp i Åre. Där bjöds det på VM final i hockey och det blev ett bra slut på dagen att vårt kära hemland vann med hela 5-1.

I skrivandes stund måste vi också passa på att gratulera de OLGY löparna som blivit uttagna att representera Sverige på Junior-VM. Vi säger stort grattis till: Jens Wängdahl Ludwig Ljungqvist Anton Johansson Sara Hagström Tilda Johansson

//Anton J och Gabriella