Skidläger i Orsa Grönklitt

Joakim Eliasson

2012 Dec 17

I onsdags åkte vi till Orsa för årets skidläger. Efter en lång bussresa kom vi fram på onsdagskvällen. Under veckan hade vi ganska varierande väder, det började med riktig kyla och avslutades med mildare väder och snöfall.

Snötillgången i Orsa var inte så bra som vi hade hoppats på. För att dom skulle kunna göra spår på Vägspåret saknades det några centimeter snö, så vi fick nöja oss med de spår som blivit av att många åkt. Det fungerade ganska bra, så då fick vi ett bra komplement till det kuperade elljusspåret med konstsnö.

De första dagarna var det väldigt kallt, men hårda som vi är så trotsade vi kylan och avverkade 2 skidpass om dagen. Några bytte ut ett skidpass mot en orienteringsträning, och fick därmed vila sina slitna armar lite.

På lördagsmorgon avgjordes skid-KM på elljusspåret. 3 respektive 2 varv gällde för killarna och tjejerna på spåret som är ca. 3,3km. Individuell start med 30 sekunders startmellanrum och klassisk stil var det som gällde.

OS Hjälpkurvans klubbmästare på klassisk skidåkning heter Oskar Lundqvist och Sara Hagström, grattis! 2a i herrklassen blev Anton Nilsson, endast en sekund före trean Didrik Hall. I damklassen blev Gabriella Gustafsson tvåa, följd av Frida Jönsson Hellstadius på tredje platsen.

På söndagen blev det lite tidigare träning eftersom vi skulle hinna packa och städa stugorna innan klockan 11. Vi åt sedan lunchbuffé på världshuset vid spårcentralen innan vi åkte hem.

Ett mycket bra, givande och trevligt läger. Tack!