Lägerrapport

Linda Nordin

2021 aug 14

Hej och välkomna alla sköna till en ny termin på Eksjö olgy, som vi kickstartar med ett läger på nordligare breddgrader efter onsdagens inflyttning + cykeltur i Eksjö.

Hej och välkomna alla sköna till en ny termin på Eksjö olgy, som vi kickstartar med ett läger på nordligare breddgrader efter onsdagens inflyttning + cykeltur i Eksjö.

Resedag (Lägerdag 1): 7.30 på torsdagsmorgonen lämande vi elevhemmet i storbuss för att ta oss mot destination Idre fjäll. Innan vi tog oss ända upp till fjällen stannade vi till för att träna i Gillersklack utanför Kopparberg i riktigt tungsprungen Kilsbergsterräng. 7km kändes som 14 och efter ett utmanande pass var till och med pastasalladen riktigt god (skojar den är alltid bra). På kvällen anlände vi till boendet i stugbyn och anslöt oss med ytterligare några elever som tjuvstartat lägret med 4-dagars i Grövelsjön. Boendet består av en megastuga med 4 lägenheter, där varje lägenhet sköter hushåll för sig själva.

Lägerdag 2: Det första på fredagens programm var ett inspirerande snack med Kalle Dalin efter tidig uppgång av eleverna vid strax över 7 eller andra som gick upp halv 7 för att träffa Kalle på lekparken. Sedan var det dags för en mytomspunnen poängjakt i teambuilding-anda. Vi delades in i grupper om 6 och löste uppgifterna (t ex ta gruppbild med snöskoter) med varierande resultat. Några raggmunkar och tupplurer senare bar det av mot tävling i den beryktade bermudatriangeln på Nipfjällets södra sluttningar. Resten av världseliten hade stora problem på världscupen dagen innan, så ni förstår såklart att vi spikade allt. Fjällbjörksskogen var såväl väldigt detaljrik som stening i botten och kuperad. De som inte fick nog (eller de som kände att de behövde straffträna) sprang hem igen via Städjans topp. Vi andra pustade ut efter en lång dag.

Nu slutade bolibompa för 20 minuter sedan så tack för oss och stay tuned!

Mvh, Emma Z, Noel och WilliamLördag 14 augusti Lägerdag 3: Dagen började kl 7 med en god lägerfrukost. Stämningen var god och vi diskuterade dagens lopp, vad man skulle tänka på och hur kartan såg ut. Sedan sprang alla till tävlingen då den låg på baksidan av Idre fjäll (Nordliften). Det bjöds på din terräng och många fina prestationer från oss på OLGY. Alla joggade hem i det kalla regnet och hemma väntades dusch och bastu. Det blev den klassiska djungelkycklingen till lunch. Efteråt var det en vilostund som man kunde utnyttja till en Ica-runda, göra våfflor eller spela kort. Motivationen för att klä på sig varma regnkläder och bege sig till världscup tävlingen var inte stor. Men alla följde med i alla fall en stund. Några tappra elever stannade och följde hela den häftiga tävlingen som avslutade på topp. Några fina bilder togs med lite idoler och sedan liftades det skjut hem av en väldigt snäll gubbe. Dagen avslutades med en god pasta (lite kaos) och städning för avresa imorgon till Grövelsjön och Mora. Med vänlig hälsning, Ludvig och Ebba.Dag 4 Dagen började med tidig uppväckning följt av storstädning av stugan. Sedan åkte vi till Nybo och sprang Ol slingor i magisk terräng. Det va najs. Efter det blev det köttbullsbuffé i Idre. Mätta och glada åkte vi och kollade på världscupstafetter. Otroligt spännande tävlingar. Extra kul att Eksjö olgy fick mycket TV tid. Efter stafetterna rullade bussen mot Mora där vi själva gick och åt på stan. Dag 5 Återigen tidig väckning för att hinna springa ytterligare en magisk träning efter mycket uppskattad hotell frukost. Terrängen var spektakulär med en skog som brann i somras. Sedan återvände vi till hotellet för en snabb dusch innan hemresa igen. Ha det gött haj Olle, Agnes och Linda