Skol SM

Matilda Martinsson

2012 okt 22

Eksjö OLGY levererade på Skol SM uppe i Borlänge. Under de två dagarna tog vi hela 12 medaljer. Nio på långdistansen och tre på sprinten och på grund av dessa prestationerna vann vi också lagtävlingen och utsågs till Sveriges bästa orienteringsgymnasium!

På långdistansen regnade det från att vi kom dit till att vi åkte hem. Men flera glada miner blev det ändå. I damklasserna blev Gabriella trea i D15, i D17 vann Sara, i D16 vann Moa och i D18 kom Julia tvåa. Olgykillarna levererade också och i H16 vann Markus Larsson och en minut efter var Filip W på en fin andra plats. I H17 vann Oskar med över 2 minuter och i H18 kom Anton tvåa och Ludwig trea. Kvällen bestod av en prisutdelning och mycket hejande från vår sida. Något som inget annat gymnasium riktigt kunde toppa. Vi var också bäst på diskodansgolvet.

Sprintbanorna var luriga och många sprang bort sig i ett villaområde i början av alla banor. Denna dagen fanns det en herr-gymnasieklass och en dam-gymnasieklass som alla tävlade i förutom Gabriella som sprang grundskoleklassen eftersom hon är född 1997. Vilket hon också gjorde riktigt bra och kom trea. I damklassen lyckades Sara igen och tog hem segern med 24 sekunder. Agnes sprang sig till en mycket prestigefull tredjeplats och efter henne var det fyra eksjötjejer topp 10. Herrarnas bästa sprintplacering var Anton N som endast tolv sekunder efter kom på en 5 plats. Efter honom var det tre eksjökillar bland de topp 10.

Efter prisutdelningen rullade bussen hemåt där vi såg på den klassiska filmen Forrest Gump!