Tisdagens träning - Lång, micro och kontrollplock

Simon Harden

2018 okt 25

Klockan tio över ett på tisdagen stod den orangea taxi Nyberg bussen som vanligt startklar utanför RIG-boendet och även denna tisdag bar det av till Aneby skogarna. Syftet med dagens träning var att träna riktning in och ut ifrån kontrollen och få lite bättre erfarenhet om vägval.

Klockan tio över ett på tisdagen stod den orangea taxi Nyberg bussen som vanligt startklar utanför RIG-boendet och även denna tisdag bar det av till Aneby skogarna. Syftet med dagens träning var att träna riktning in och ut ifrån kontrollen och få lite bättre erfarenhet om vägval. Detta utfördes i form av en mycket teknisk bana som inkluderade ett par långsträckor, kontrollplock och en intensiv micro-ol slinga.

I starten fick man till och med två kartor vilket kändes extra proffsigt. Banan inleddes med långdistanskaraktär som sedan övergick till micro-ol, banan avslutades med kontrollplock. Man kunde som vanligt välja mellan tre olika banlängder beroende på, ja vad man kände för helt enkelt, för här på Eksjö tränar vi efter individuella mål och förutsättningar. Längderna: kort (5,2), mellan (7,09) och lång (9,3).

Terrängen var ganska fin med inslag av ett fåtal (fula) grönområden. Micro-ol slingan var klurig och genomfördes på skala 1:2500.

Tjabba, tjena hallå vi säger så! // Alma HJEE och Hilda Holmqvast Johansson