Medel KM i Forserum

Ebba Berglin

2018 okt 7

I Tisdags bar det i väg till Forserum eller snarare sagt Jeppastall för årliga mästerskapen i medeldistans. Något som vi elever inte visste i förhand.

Medel KM i Forserum I Tisdags bar det i väg till Forserum eller snarare sagt Jeppastall för årliga mästerskapen i medeldistans. Något som vi elever inte visste i förhand.

Som tradition så fick vi vid lunchtid ett antal ledtrådar för att lista ut namnet på kartan där medel KM skulle avgöras. Snabbast var Erik Wigle som har ett antal segrar i just sådana här sammanhang. Priset? Ett glasspaket på 2l även känt som en BigPack. Efter en dryg halvtimmes bussresa anlände vi till Forserum där vi möttes av en rejäl köldchock. Vindar och regn gjorde att klädvalet fick ta sig en funderare. Ändå så var det ett par tappra själar som bestämde sig att ge sig ut i enbart nylon, brrr. Ute på banan möttes vi av klassisk kuperad smålandsterräng. Som vi vet är misstag en del av orienteringen men för vissa började misstagen innan banan hade börjat. Ett flertal av löpare valde nämligen att springa kontrakurs vid startpunkten. Vissa fortsatte längre än andra... 19 kontroller senare visade det sig att de löpare som hade dragit det längsta strået var Filip Trofast i herrklassen och Hilda Holmqvis Johansson i damklassen. Grattis säger vi till dem! Efter ett väldigt snabbt ombyte bar det iväg hem till bastu och middag.

Tack för kaffet// Hugo J