Bosöntester

Simon Harden

2018 sep 27

Nu har åk 1, 3 och 4:s RIG-elever varit på Bosön i två dagar och för mig som ettantjej var detta något nytt, roligt, intressant och mycket lärorikt. Vi har tagit oss igenom 3 tester och ytterligare ett OL-pass eller 10km på Lidingöslingan om man ville

Nu har åk 1, 3 och 4:s RIG-elever varit på Bosön i två dagar och för mig som ettantjej var detta något nytt, roligt, intressant och mycket lärorikt. Vi har tagit oss igenom 3 tester och ytterligare ett OL-pass eller 10km på Lidingöslingan om man ville.

Resan började tidigt på tisdagen, för de olyckligt lottade redan vid 06.15. Resten åkte klockan 07.00. Det innebar att den sista bussen sladdade in perfekt ca 20 minuter innan de första skulle börja med sitt rörlighetstest. Sedan var det fullt med tester hela dagen. Många hade alla sina tester första dagen vilket kunde vara tufft, men skönt för att inte skjuta upp nervositet/längtan till onsdagen.

Testerna var tröskeltest, där du springer tills du får mjölksyra, varv på varv på 200metersbana med blodprov då och då. Sedan det omtalade VO2max på löpband med mask där du springer i den hastigheten tröskeltestet visat. (Tills du kollapsar.) Det tredje testet var att testa sin rörlighet med sjukgymnast vilket för några kan ha varit svårast.

Dagarna bjöd även på bra boende och massa god mat i alla smaker. Vissa testade till och med mögelost som blev mer eller mindre uppskattat. Många nöjda men några mindre. Tack för resan !!!!

/ Märta Lj