Åk 3 Träning Bomteknik

Daniel Nilsson

2012 Oct 4

Tisdagen, 2 oktober var de första 3:orna ut med att arrangera en träning. Det bjöds på Bomtekniks-Intervaller på Stafett-SM kartan utanför Målilla.

Alla treor ska som ett moment i teoriundervisningen någon gång under hösten arrangera en OL-träning. I arrangemanget av träningen ingår bl.a. att välja område för träningen, lägga banor med hjälp av kartritnings- och banläggningsprogrammet Ocad, skriva ett tränings-PM och hänga ut och plocka in kontroller.

Först ut var jag (Daniel), Anton och Ludwig. Vi arrangerade en OL-intervall-träning med fokus på bomteknik. Alla delades in i grupper om 3-5 personer. En intervall gick sedan till så att en i gruppen var ledare och fick springa första biten. När ledaren springer först får de andra gruppmedlemmarna inte kolla på kartan. När ledaren kommer fram till "avsläppningspunkten" får de andra kolla på kartan. Då gäller de att så snabbt som möjligt läsa in sig, ta sig till sina kontroller och till målet på intervallen. Vid målet skiftar man kartor så en annan gruppmedlem blir den som får leda första biten.

Träningen gick på samma karta som Stafett-SM 2009. Det var bitvis tuff kuperad terräng men emellanåt riktigt fint speciellt uppe på höjderna.

När deltagarna kom i mål efter ett väl genomfört pass bjöds de på fika i form av chips och kakor.