Skidlägret 2018

Joakim Hederskog

2018 jan 20

Trötta och förväntansfulla inför skidlägret vaknade vi strax efter kl 6 för att sedan åka iväg med bussen mot Mora.

Dag 1

Efter två halvbra filmer och lite rysk musik senare var vid framme och då var det snabbt fram med skidorna för att hinna åka ett pass innan middagen som serverades vid 17.

Det blev mumsig lasagne. Kvällen avslutades med skidvallning inför morgondagens prövningar på Vasaloppsspåren samt lite mys på rummen.

/Emanuel, Simon S, Aksel, Feliks

Dag 2

Vi gick upp klockan sju och njöt av den goda pannkaksfrukosten. Efter frukosten var det dags för lägrets andra pass, Hemlängtan på vasaloppsspåret. Vissa åkte från Oxberg, andra släpptes av närmare Mora. Trots att vi hade 2h 30 min på oss så var det väldigt få som kom tillbaka i tid.

Trötta satte vi oss i bussen och halvsov på väg mot Grönklitt. I väntan på att vi skulle få våra nycklar åt vi en underbar lunchbuffé. Rummen tog dock längre tid än väntat så vi fick chilla runt i receptionen, restaurangen eller sportshopen i en timma. Eftersom rummen dröjde så blev det stressigt till träningen.

Spåren i Grönklitt var över förväntan. Fina och välpreparerade spår och över 70cm snö i terrängen gjorde dagens pass till ett av de bästa på länge. Vissa med skäggstubb fick problem, isklumpar och frost började sakta växa sig fram. Dock får Wigle priset för störst isklumpar då han fick en stor fet isklump på ögonbrynet så han inte kunde se med ena ögat.

Efter klättringen uppför berget väntade middagen. Det visade sig vara fisk, som tyvärr höll den vanliga skolstandarden. Dagens ros går till Isak som lyckades torka av hela diskbänken alldeles själv och även ta en snabb kik ner i diskhon. Guldstjärna på det.

Tack o hej leverpastej

Hugo och Albin

Dag 3

Måndagen började klockan 07.15 med frukost, för att vi sedan skulle ge oss ut i spåren vid 08.30. Dagen bjöd på soligt, men kallt väder, hela -19*C uppmättes framåt eftermiddagen.

Måndagen började klockan 07.15 med frukost, för att vi sedan skulle ge oss ut i spåren vid 08.30. Dagen bjöd på soligt, men kallt väder, hela -19*C uppmättes framåt eftermiddagen.

Ett populärt spår idag var Kallbolsrundan, 13,6km runt en myr, och många tyckte det var en bra runda. När man äntligen kom tillbaka till Grönklitt var det bara den långa, tuffa, jobbiga, backen tillbaka upp till stugorna.

Efter lunchen träffade vi Kalle Dahlin, som berättade om juniorlandslagsverksamheten. Detta var mycket intressant och givande. Efter det var det en stunds efterlängtad vila innan det sedan var dags att bege sig ut i spåren igen. Några vågade sig till och med på elitspåret, hela 10km anpassade för den yttersta eliten. Vissa hade dock fått nog av skidorna och valde istället att springa.

Väl hemma i stugorna igen åt vi en åstundad middag, och sedan var det bara dags att börja ladda upp inför morgondagen. Detta gjordes genom, tv-tittande, frågesportsspelande eller bara genom att vila.

Nu väntar enbart två tuffa men härliga dagar.

Simon, Hugo, Lovisa & Johanna

Dag 4

Idag, vår fjärde lägerdag, vaknade vi upp i ett snöigt Orsa, utsikten var minimal och det blåste massor.

Inget stoppade oss träningshetsande orienterare, timmarna skulle in och kl. 8:30, efter en stabil grötfrukost, tog vi oss alla ut i skidspåren. Ett antal timmar senare, efter många mil i spåren (som till stor del var igensnöade), vilket gjorde skateandet jobbigt, bjöds det på en mycket smaskig korvstrogge med ris.

Efter lunch var det dags för att sova middag, men i vissa stugor bjöds det istället på film! Efter diverse olika uppladdningar stundade lägrets höjdpunkt, den mycket prestigefulla och oerhört rafflande lägerstafetten. 18 tappra krigare uppdelade i 9 lag stod på startlinjen då startsignalen ljöd över Orsa skidstadion, stilen var fri och pulsen hög. Efter en mjölksyra-fest utan dess like stod Hugo L och Hugo D som segrare! Efter tight telefonkontakt med Sveriges kapten för juniorlandslaget i skidor, för närvarande stationerad i Schweiz där årets JVM avgörs skickas nu Hugo x2 dit för att ta plats i laget.

Till middag serverades köttfärssås med spaghetti, något som var mycket uppskattat och inget lämnades kvar i en enda kastrull… För många blev det en lugn kväll men vissa har även hunnit med att leka en stund i snön! Efter 7/8 pass in på lägret verkar ingen ha gått in i den berömda väggen än, men vi kämpar på, imorgon ska vi ta ut oss rejält!

Hälsningar från oss i det första 4-bäddsrummet i stuga 5A

Dag 5

Idag började dagen lite extra tidigt eftersom vi både skulle hinna med att träna och städa stugorna innan det var dags för hemfärd. De som var allra morgonpiggast och först ut i de igensnöade skidspåren fick spåra till oss andra. Under natten hade det nämligen kommit en hel del massa snö så spåren var sällsynta. Efter att vi tagit oss igenom lägrets sista pass var det dags för storstädning av stugorna. Vissa hjälpte till med städningen mer än andra…

När vi varit duktiga och packat in alla grejor i bussen precis i tid belönade Svenne oss med lunchbuffé på den mycket omtyckta restaurangen Ugglan och Björnen. Pannkakorna var som vanligt eftertraktade och konsumerades i stooooooooora mängder. När 44 hungriga magar hade mättats satte vi oss i bussen för att lyssna på förfärligt sorgliga låtar som ett exceptionellt tidsfördriv på väg hem mot Eksjö efter ett utmärkt strålande roligt läger.

Mvh

Felix & Co.