SM Lång 2017

Simon Harden

2017 sep 29

Uppe i Kilsbergen i en by kallad Klockhammar, belägen några kilometer nordväst om Örebro avgjordes årets SM i långdistans.

Uppe i Kilsbergen i en by kallad Klockhammar, belägen några kilometer nordväst om Örebro avgjordes årets SM i långdistans. Förväntningarna var på topp och för många väntade årets stora mål. En efter en sprang löpare iväg till starten på kvalet, nervösa och fyllda med spänning. Terrängen som erbjöds var en starkt kuperad skogsmark med ett fåtal stigar med bitvis mycket detaljrika områden. Kvalområdet avgjordes på Kilsbergens östra sluttning, vilket bjöd på klurig orientering och tuff terräng. Vissa var mer nöjda än andra när det kom till att behärska terräng och karta. Men oavsett hur det gick så skulle det springas final dagen efter. Innan natten föll över Kilsbergen analyserades och jämfördes lopp på livelox och winsplits.

Morgonen därpå vaknade alla av ett lika fint väder som dagen innan. Taggade och utvilade tog sig folk till samma arena och karantän som på kvalet men väl ute i skogen var det inte riktigt samma terräng. Nu hade finalen flyttats en bit norr om gårdagens område. Detta innebar att man nu sprang uppe i Kilsbergen och inte nere på sluttningen. Terrängen var en storkuperad skogsmark med en del små sjöar och fåtal stigar. Även denna dag fanns områden med stor detaljrikedom i slutet av banorna. Men innan avslutningen skulle många tuffa vägvalsbeslut fattas, många tuffa kilometer löpas och många svåra kontroller hittas. Väl i mål var det blandade känslor hos löparna men att kunna säga att man är en del av Eksjö olgy, är något man var stolt över denna dag då fem av sex medaljörer och 14 av 20 topp tio placeringar var från Eksjö olgy i DH18 klasserna. Bra jobbat allihopa! De två som lyckades allra bäst denna dag och fick guldmedaljerna var Axel och Isa. Grattis! Även grattis till Hugo som blev silvermedaljör och Sara och Albin som tog varsitt brons.

Skrivet av Emil A