Lägerdagbok skidläger

Joakim Hederskog

2017 jan 19

Alla dagar samlade i ett dokument. . .

Skidläger Mora/Orsa dag 1

Dagen började tidigt då vi lämnade Eksjö redan klockan 7. Vi hade sedan en lång bussresa framför oss för att sedan vid 14 anlända till Mora Parken. Däremellan tog vi ett matstopp på Kupolen i Borlänge. Många valde att äta på Ikea men en del åt också på McDonalds eller Matpalatset.

Dagen började tidigt då vi lämnade Eksjö redan klockan 7. Vi hade sedan en lång bussresa framför oss för att sedan vid 14 anlända till Mora Parken. Däremellan tog vi ett matstopp på Kupolen i Borlänge. Många valde att äta på Ikea men en del åt också på McDonalds eller Matpalatset. Väl framme i Mora blev vi fördelade i 5-bäddsstugor och gav oss sedan ut på ett träningspass. De flesta åkte slutet av Vasaloppsspåret men en del skejtade runt stadionområdet. Efter det åt vi middag bestående av lasagne och ett salladsbord. Nu vilar vi upp oss inför morgondagens hemlängtan där vi blir avsläppta på olika ställen på Vasaloppsspåret beroende på hur långt man vill åka.

Skidläger dag 2

Vi gick upp klockan sju och åt en fin hotellfrukost. Efter det gav vi oss ut på lägrets andra pass, som var hemlängtan från Oxberg. Bussresan dit var lite spännande, då Jocke var tvungen att hålla i framdörren så att den inte skulle öppna sig, men det gick bra. Väl framme möttes vi av fint väder och fina spår, i alla fall fram till Eldris, då blev spåren sladdriga. Utpackade och klara att åka fick vi veta att vi inte kunde köra vidare med den bussen. Så tack vare den krångliga framdörren fick vi vänta på en ny buss som skulle ta oss till Orsa Grönklitt. Den var mycket trång och chauffören var tyvärr inte lika snabb som Svenne på de små vintervägarna, men tog oss upp till sist. Där åt vi en lunchbuffé med allt från carbonara till pannkakor. Efter lite vila tog vi oss ut på dagens andra pass på Orsas fina och delvis platta skidspår. Efter träningspasset serverades fajitas. Gott.

dag 3

Dagen började med att ett par tappra själar gick upp tidigt för att göra frukost till de andra, därefter var det dags för träning i soluppgången där vissa fick se fina vyer i de nypistade spåren.

Trötta och mustiga kom vi tillbaka till dagens lunch som bestod av köttbullar och makaroner i alla dess färger. Många tillbringade vilan efter lunchen sovandes i sängen medan andra satt i soffan och tog det lugnt. På eftermiddagen fanns det chans till att åka Skid-Orientering för de som ville och enligt Jocke var det ”svinkul”, resten tog ett löppass eller körde ett andra skidpass. På kvällen var det dags för kreolsk köttgryta med ris som det fanns blandade meningar om. Vi har precis haft studiecirkel där vi följde upp Anders Ekstrands föreläsning om mental träning och ätstörningar. Nu laddar vi inför idrottsgalan. / Axel och Ebba H.

Skidläger dag 4

Det årliga lägermästerskapet i sprintstafett, ännu mer skidåkning och mat i mängder får sammanfatta fjärde dagen på skidlägret här i Orsa.

Inte helt oväntat ringde klockan lite före 7 för att äta en stor frukost. Sedan var det dags för gruppbild innan det var läge att ge sig ut på ett härligt långpass i skidspåren. Dagens lunch bestod av köttfärssås och pasta som var mycket gott och mättande… Efter några timmars vila i där vi valde mellan att sova middag och kolla film var det återigen dags för att träna ett ytterligare pass och nu var det äntligen lägermästerskap i sprintstafett som gällde. En mycket rafflande tävling som bjöd på många spännande dueller. Tävlingen var mycket jämn och tillslut skateade Lisa Johansson i mål som segrare strax före Elias Bäcklund Ekvall på klassiska skidor. Lisa körde tillsammans med Klara Axelsson och Elias tillsammans med Oskar Svahn, trea slutade August Mollén och Sophia Björnlinger. Resten av resultatet är svår att avgöra då det var en mycket tät ström av åkare som korsade mållinjen i princip samtidigt. Resten av kvällen har bestått av middag av korvstroganoff och ris, glass och film. Tyvärr har vi också varit tvungna att städa eftersom lägret lider mot sitt slut och vi åker söderut igen imorgon, men innan dess önskar vi en riktigt god natts sömn. /Emil o Klara

Skidlägret dag 5

Tidig träning, pannkakor och bussresa hem till Eksjö igen summerar denna dag .

Eftersom stugorna behövdes städa stack många ut i skidspåret redan klockan åtta. Spåren var nypistade och solen visade sig på sin bästa sida. Efter 1-2 timmar var de flesta tillbaka i stugorna igen för att duscha, städa och packa in i bussen. Klockan 11.15 rullade bussen ner till Ugglan och Björnen där vi avnjöt en god buffé. Mätta och glada hoppade vi in i bussen och begav oss hela vägen till Örebro där vi åt igen. På tv skärmarna visades ”Catch me if you can” vilket var en film som många uppskattade. Nu är vi på rulle igen och vi kan se tillbaka på många härliga timmar i spåret.