Lång SM

Joakim Eliasson

2012 sep 17

I helgen avgjordes Långdistans-SM i Lumshede. Som vanligt innebär ett mästerskap stora framgångar för elever på Eksjö OLGY! Denna gången blev facit 2 medaljer, båda i D18.

I D18 blev det alltså 2 medaljer. Dagens segrare och svensk mästare på långdistans är Sara Hagström! Även Agnes sprang riktigt bra och bärgade därmed bronset, +6.36 efter Sara som var i särklass idag. Tjejerna visade riktigt fin bredd och radade även upp sig fint på placeringarna efter medaljtrion. Josefine 4, Laura 7a och Julia 8a. Bra jobbat tjejer!

För killarna blev det inga medaljer, men det var snöpligt nära. Anton lyckades bäst av OLGY-killarna för dagen med sin 4e plats, bara 11sekunder från bronset. En imponerande bredd visade även killarna upp. Emil 6a, Ludwig 7a, Oskar 8a och Martin 10a innebär att vi hade 5st topp-10 i både dam- och herrklassen. Värt att notera är att Ludwig länge hade medaljchans, men bommade lite för mycket på slutet.

I H20 sprang Jens återigen riktigt bra och fick med sig en 5e plats hem från Lumshede. Även Jens hade god chans på medalj, och efter drygt 67minuters löpning hade han bara 3s upp till 3e platsen. Men en bom precis på slutet gjorde tyvärr att medaljen uteblev.

Återigen en riktigt bra helg för OLGY, som nu laddar om för medel- och stafett SM nästa helg.