Eksjö OLGY på tunn is

Joakim Hederskog

2017 feb 24

I tisdags gästades vi för andra gången det här läsåret av psykologen Anders Ekstrand. Temat den här gången var nutrition och därför hade han med sig en av Sveriges bästa på området närmare bestämt Emma Lindblom.

Eftermiddagen bestod av två delar. Den ena handlade om nutrition och energiintag för elitaktiva idrottare. Det var mycket matnyttigt som vi ta del av när RF:s nutritionist Emma Lindblom höll sin föreläsning. Emma beskrev vikten av att få i sig tillräckligt med energi för att hålla sig hel och skadefri över lång tid. Inte minst vikten av att äta vitaminer och mineraler i form av frukt och grönt, men även hur stor skillnaden mellanmålen kan göra för att vi ska orka träna så mycket som många av oss gör.

Den andra delen höll Anders Ekstrand i. Den bestod i dels en sammanfattning av det eleverna gjorde under skidlägret tidigare under terminen. I samband med det passade han på att ge oss beröm för det genomarbetade jobb vi genomfört. Den andra delen i Anders föreläsning var en praktisk övning. Där vi skulle gå ut på isen och stoppa ner handen i en isvak. Syftet med det här var bland annat att försöka hantera "apan" men också att fokusera på här och nu. En fokus/mindfulness övning helt enkelt. Flera var skeptiska till en början men tillslut testade nästan alla på hur det var att hålla handen i iskallt vatten under tre minuter.

Nästa gång vi får besök av Anders har det redan hunnit bli maj närmare bestämt den 2:a maj. Då är det kroppsuppfattning som står på programmet.