Skidläger dag 4

Joakim Hederskog

2017 jan 17

Det årliga lägermästerskapet i sprintstafett, ännu mer skidåkning och mat i mängder får sammanfatta fjärde dagen på skidlägret här i Orsa.

Inte helt oväntat ringde klockan lite före 7 för att äta en stor frukost. Sedan var det dags för gruppbild innan det var läge att ge sig ut på ett härligt långpass i skidspåren. Dagens lunch bestod av köttfärssås och pasta som var mycket gott och mättande…

Efter några timmars vila i där vi valde mellan att sova middag och kolla film var det återigen dags för att träna ett ytterligare pass och nu var det äntligen lägermästerskap i sprintstafett som gällde. En mycket rafflande tävling som bjöd på många spännande dueller. Tävlingen var mycket jämn och tillslut skateade Lisa Johansson i mål som segrare strax före Elias Bäcklund Ekvall på klassiska skidor. Lisa körde tillsammans med Klara Axelsson och Elias tillsammans med Oskar Svahn, trea slutade August Mollén och Sophia Björnlinger. Resten av resultatet är svår att avgöra då det var en mycket tät ström av åkare som korsade mållinjen i princip samtidigt.

Resten av kvällen har bestått av middag av korvstroganoff och ris, glass och film. Tyvärr har vi också varit tvungna att städa eftersom lägret lider mot sitt slut och vi åker söderut igen imorgon, men innan dess önskar vi en riktigt god natts sömn.

/Emil o Klara