SM-tävlingar

Arvid Henriksson

2012 aug 29

Fredagen den 24 augusti var det dags för första SM-tävlingen i orientering 2012, det var natt som på stod schemat.

Fredagen den 24 augusti var det dags för första SM-tävlingen i orientering 2012, det var natt som på stod schemat. Natt-SM gick bara några minuter ifrån Bollnäs i den lilla staden Rengsjö. Terrängen var ungefär som på O-ringen i Mohed men det var såklart lite annorlunda att springa där på natten så många röda markeringar kunde konstateras på Winsplits. I klassen H18 vann Jonathan Aronsson, bästa OLGY-elev i den klassen var Rasmus Svantesson som kom på en imponerade 6 plats i den stenhårda klassen, även Erik Karlsson sprang bra och kom på en 8 plats. I D18 vann Frida Sandberg, bästa OLGY-elev i denna klass var Sara Hagström på en 4 plats och Agnes Leo var placeringen efter Sara. I H20 vann Norrmannen Eskil Kinneberg och bästa OLGY-elev var Jens Wängdahl på en 5 plats. I D20 vann stjärnan Tove Alexandersson och här har vi ingen OLGY-elev om vi inte räknar med föredettingar som Helena Karlsson på en 4 plats och Amilia Björklund på en 5 plats.

Eftersom att det blev en sen kväll i Rengsjö så var arrangörerna snälla och gav oss sovmorgon så första start var 15.00 . Sprint-kvalet var i Gävle, inte så mycket att säga om denna dag. Men dagen efter var det dags för Sprint-final som också gick i Gävle. Sprinten var en villa/parksprint där det var viktigt att kunna springa fort, målet var på Gävles fotbollsarena. I H18 klassen vann Krzysztof Wolowczyk, bästa OLGY-elev var Arvid Henriksson på en 4 plats, även Daniel Nilsson sprang bra och kom på en 5 plats. I D18 vann Moa Enmark, bästa OLGY-elev var Sara Hagström på en 4 plats, Frida Jönsson Hellstadius kom på en 6 plats. I H20 vann Eskil idag igen bästa OLGY-elev var föredettingarna Martin Regborn på en 3 plats och Johan Högstrand på en 7 plats. I D20 klassen vann föredettingen Helena Karlsson. Vi från Eksjö tackar arrangörerna för en bra SM-helg!