Vem har sagt att det ska vara lätt?

Joakim Hederskog

2016 Jan 26

Resan till Alicante skulle ha börjat 16:50 ifrån Östanå mot Skavsta flygplats, men så blev det inte. Några minuter innan avresetiden fick vi reda på att vårt flyg var inställt. Vi fick vänta på att tränarna skulle hitta ett nytt flyg som kunde ta oss till vår destination. Någon timme senare fick vi veta att vi skulle åka från Kastrup dagen därpå med res start från elevhemmet 05:45.

Vi hade förväntat oss en smarrig frukost på Skavsta Hotell, men det blev det ”gamla vanliga” klockan 05:15. Sjusovaren Joakim Hederskog var sist till frukosten och inte lika peppad som sina medresenärer i matsalen.

Vi blev skjutsade till Alvesta av Oskar Lind och Svenne för att sedan ta tåget mot Köpenhamns flygplats, Kastrup. Tågresan tog lite drygt 2 timmar, en del spelade kort andra läste eller lyssna på musik. I Lund fick vi även sällskap av Lisas mamma som skulle till jobbet i Malmö.

Nu är vi på Kastrup. Vi har checkat in vårt bagage, gått igenom säkerhetskontrollen, käkat och tagit oss till gaten längst bort på hela flygplatsen. Allt hade gått felfritt fram tills gaten då vi får veta att planet är en timme sent eftersom man inte får flyga i Frankrikes luftrum, så antagligen blir det ingen orienteringsträning idag. Men fram kommer vi förhoppningsvis…

/Klara An och Hugo