Skidläger dag 3

Elvira Björklund

2015 dec 17

Idag vaknade vi upp till ca 19 mm nysnö och en molnig himmel. Alla var taggade till tusen för en dag med förhoppningsvis bättre spår än igår och bra fäste.

Det började lovande men efter endast ett varv på Fjället Runt började det isregna, vilket resulterade i att både humöret och fästet försvann spårlöst. Trots detta kämpade många tappra själar vidare och efter x antal varv så var det äntligen dags att gå in till en efterlängtad portion av Raggmunk och Fläsk.

På eftermiddagen sprang många ut och snöpulsade på en kontrollplock medan andra halkade vidare i de nu frusna och isiga spåren. Efter knappa timmen kom några hem och sa att man lika gärna kunnat åka på långfärdskridskorna i spåren och snörade istället på sig löparskorna och stack ut och sprang. Efter passet fick vi lyckligtvis spaghetti med köttfärssås och alla var efter det nöjda och glada.

Nu var det planerat att svenne skulle köra ner till byn och vi skulle få handla godis och andra smaskigheter men bussen var sönder?... Efter några om och men sas det att bussen skulle köra ner till affären ändå men man skulle ta på sig så mycket kläder som om man skulle ut och åka pulka. Det visade sig att värmen i bussen var sönder. Efter detta besök var sofforna fulla av godis och ungdomar som nöjt tittade på film, jul med Ernst etc.

Efter en tuff dag idag hoppas vi på bättre spår och väder resten av veckan!

Moa, Sanna, Emil, Amelia