Skidläger dag 1+2

Joakim Hederskog

2015 dec 16

15 december 2015 klockan 11.30 lämnade den orangea bussen Eksjö för att bege sig mot nordligare breddgrader. Eksjö OLGY skulle åka till Idre på skidläger.

Efter nio timmars resa och fyra stopp var vi framme. Under denna tid hanns det även med att inköpa lakan för 700 kr, fylla magarna med donken/thai/IKEA, två stycken quiz samt tre filmer. Väl framme i Idre packades bussen ut och den sedvanliga kampen om underslafen började. Vissa blev mer nöjda än andra.

Ny dag, nya möjligheter. Efter att ha fyllt magarna med osaltad gröt begav vi oss upp till skidstadion. Där väntades det is, kyla och solsken. Spåren var inte de bästa men som en vis kille en gång sa ”Vi är kämpar” så lade vi på så många lager valla som möjligt och bara körde. Lunch, pass nummer 2 och middag fortskred utan några problem och det var dags att räkna ihop dagens körda kilometrar. För att stödja musikhjälpen, som i år kämpar för att ”Ingen ska behöva fly klimatet”, har några av oss valt att betala valfri summa per varje kilometer han eller hon åker. Till exempel så kanske man bestämmer sig för att betala 4 kr per kilometer man åker under en dag. Åker man då 40 km ska man swisha 160 kr till musikhjälpen.

Så, till er föräldrar som sitter där hemma och tycker detta låter spännande. Utmana era barn att köra så långt som möjligt och erbjud er att bidra. Gör en god gärning och hjälp familjer i utsatt läge samtidigt som ni stödjer och motiverar era barn i dess framtida satsning mot orienterings/skidelit. Ni kan även sätta in pengar i vår digitala bössa ”Eksjö olgy” på http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/eksjo-olgy

Med förhoppningar om ett fortsatt roligt och träningsrikt läger,

Hanna Å, Linnéa och Elin