SM lång och USM avgjord i helgen

Sören Olsen

2015 sep 14

Många medaljer till OLGY elever i helgen. Svårlångdistans präglade USM i Sundsvall och ganska enkelt mer löpbetonat på Sprinten. SM lång på Muskö hade lite av varje beroende på vilken klass man sprang. På kvalen var det en del stiglöpning och enklare orientering men det blev mer utmanande på A-finalerna, men mycket missnöje med B-C finalerna.

USM

På USM sprinten vann Axel Granqvist med nästan en halv minut och Emil Björnlinger som precis piggnat till efter sin förkylning var ynka 3 sekunder från bronset. Hugo Lillieström blev tia. I D16 var Lisa Jonsson-Nordin bäst från OLGY't med sin sjundeplats precis före Klara Axelsson som blev otta.

På den utmanande långdistansen blev Lisa Jonsson-Nordin blev också bästa OLGY tjej med en finfin tredje plats där hon lyckades springa säkert runt och minimera misstagen.

I H16 var Emil Björnlinger med att kämpa om segern men fick se sig slagen med 14 sekunder av Ludvig Ek och tog sig av silvret. Axel Granqvist som vann sprinten blev sexa och Hugo Lillieström tog sig an åttondeplatsen. Precis utanför podiet fanns Felix Axelsson, Albin Andersson och Filip Trofast på platserna 11-13.

På stafetten fick Axel Granqvist igen stå längst uppe på pallen med Stockholms distriktet som vinnare när hans lagkompiss Vilma Karlsson spurtade snabbare än Smålands lagets Fanny Sundblad som tillsammans med Emil Björnlinger fick silvret.

SM Lång

Trippel i D18 och sex OLGY tjejer i topp tio på långdistansen. Det blev till Guld till Linnea Golsäter i D18, Silver Elvira Björklund och brons till Sanna Fasth. Vilma Blennow femma, Hanna Lindström sexa och Gabriella S Bergander sjua.

I H18 var OLGY eleverna tyvärr aldrig riktigt med att kämpa om pallplaceringar, Henrik Johannesson lyckades dock bäst med sin åttondeplats. Desto bättre gick det för våra äldre elever i H20 där Erik Andersson blev tvåar, Filip Grahn trea och Filip Wadsten femma, Filip Wadsten och Heino Ollin sjua och åtta.

I topp tio i D20 fanns Amanda Falck Weber som femma, Jeanette Hellstadius sexa och Josefine Kristiansson åtta.

Grattis till medaljtagarna.