Bosön

Joakim Hederskog

2015 sep 4

Som i vanlig ordning på programmet den här delen av året så gav sig OLGY:ts 1or, 3or och 4or på RIG iväg för att göra fys- och rörelsetester på Bosön.

Dag 1 Bussen gav sig av från östanå elevhem så tidigt som kl. 6. (Alla var så pigga och glada…) Under uppresan hände inget speciellt förutom att vi fick premiäråka norra länken genom Stockholm vilken underlättade resan betydligt. Väl framme så inleddes tröskeltesterna direkt där de äldsta eleverna fick visa hur det fungerade. Kort förenklat fungerar det så som att man springer x antal varv på en 200 meters löparbana i olika hastigheter. Efter ca 4 min på varje hastighet tar man ett enkelt blodprov. När man kommit upp i en viss mängd mjölksyra plockas man av och man får en bild av vid vilken puls och hastighet man får mjölksyra.

Under tiden vissa sprang tröskel gjorde ettorna rörelsetester där de får se vilka delar av kroppen de kan jobba lite extra med under den kommande olgy tiden. Så snart vissa var klara med sitt tröskeltest så startades maxtesten upp. Kort förenklat där springer man tills man inte orkar mer. Ur det testet får du ut lungkapacitet, syreupptagning och vilka pass du bör prioritera i fortsättningen.

Självkart så ska man ut och leka på kvällen även fast man inte borde orka stå upp, så då blev det lag km i frisbieegolf . Tyvärr var det högs oklart vilka som vann enligt Hederskog, men jag skulle säga att laget med Markus, Otto, Hugo och Oskar L drog det längsta strået. Även Kung Macke levererade och vann individuellt också. Väl klart med frisbeen var det dags för kvällsfika och sovdags tätt efter det.

Dag2 Dagen började med uppstigning lite innan klockan 7. För ettorna blev det en tidig (men mycket god) frukost. För de äldre eleverna blev det sovmorgon eller en skön morgonjogg. Vid 9 drog maxtesterna igång och parallellt med dem testerna pågick också rörelsetester.

De äldre eleverna hade också föreläsning och fick prova på skivstångsstyrka. Efter skivstångsstyrkan och testerna skulle rummen städas ur och lunchen väntade vid 12. Efter att Elvira kört sitt tröskeltest mellan receptionen, trappan och rummet ett antal gånger för att få med sig allt så kunde vi tillslut bege oss hem mätta, belåtna och slutkörda.

Oskar L med inflikningar av Emil B