Träning i Nynäs på uppstartsläger

Sören Olsen

2015 aug 20

Dagen bjöd på två träningar i SM likt terräng nära Nynäs Slott och lärakänna lekar i Stendörrens naturreservat

Dagen började med tidig avfärd från Östanå med stor buss. Tillslut passerade vi Nynäs slott och då var det bara en kilometer kvar till parkeringen till träningen. Väl där var det dags att värma upp och sedan sticka ut i skogen, och ha ens individuella syfte med passet i huvudet, som vi tidigare hade skrivit på en lapp under bussresan. Det var en trevlig långdistans som det flesta var nöjda med. Se kartarkivet. När alla hade bytt om begav vi oss till Studsvik och åt mat; spagetti och köttfärssås stod på menyn och den smakade väl!

Efter maten då gick bussen mot Stendörrens naturreservat. Väl där hade vi en annorlunda femkamp, innehållandes frisbeekastning, stövelkastning, ”kort mot kroppsdel”, 90-grader och en avslutande tävling i att bygga det högsta tornet av sten. Värt att notera är att Kerstin Wadman klarade nästan 40 minuter 90-grader.

När tävlingen var avslutad var det dags för medeldistans. Bitvis var det väldigt fina hällmarker, och bitvis ganska mycket ris. Se kartarkivet. Efteråt var det inte många som kunde stå över ett dyk ner i havet från klipporna som var några hundra meter bort från målet, och det var förvånansvärt varmt i vattnet. Doppet blev inte så långt, för det var dags att bege sig hemåt. Ganska direkt stannade vi i Nyköping och stormade McDonalds och Max. När vi väl kom hem var det definitivt dags att krypa till sängs!

Johan