Guld, silver och Brons på SM Natt

Sören Olsen

2015 apr 19

Eksjö OLGY igen med i topp när medaljerna skulle delas ut efter SM Natt, det blev till en medalj av varje valör och många placeringar på podiet. Men det var långt ifrån alla OLGY elever som var nöjda med sina prestationer, vissa skulle man leta långt nere i resultatlistan för att hitta, men även kado till Er för att ta sig runt på en mindre bra dag.

I D20 Var det tydligt att stockholmarna trivdes, det visade Jeanette Hellstadius igen i år att att hon behärskar nattens mörker och blev krediterat med en silvermedalj 1.40 min efter Emma Bjessmo, Lidingö och 2.08 min före Linnéa Engstedt, Tullinge. Amanda Falck Weber hittade också vägen till podiet och slutade femma.

Emil Granqvist tog en krossande vinst i H20 hela 2.46 min före Denselns Algirdas Bartkevicius och 3.03 min före Jens Rönnols från Täby. Igen Stockholm dominans. Martin Hunhammar sprang bra i början och fick sällskap av Erik Andersson som hade missat i början, Erik höll uppe ett högt tempo men lyckades inte reparera den dåliga inledningen efter ytterligare en miss och slutade hhv 5'ar och 7'ar.

I D18 visade OK Tranan tjejerna Sara och Lisa att formen börjar komma. Sara Kindlund lyckades bäst av OLGY tjejerna med att minimera missarna och blev belönat med bronset 3.03 min efter Erica Edman och 19 sek från Hanna Hänström. Lisa Johansson var ytterligare ynka 2 sek efter på 4'de plats. Linnea och Sophia slutade 6'ar och 7'ar.

Lucas Sundblad var enda kille på podiet i H18 på en fin femte plats och inte långt ifrån en medalj. Han hade dock ingen chans mot den suveräna Simon Hector som van med hela 3.02 min till tvåan Anton Forsberg och 4.58 till trean Simon Imark.

Grattis till Medaljerna och de fina prestationer. Nu blickar vi framåt nästa helg och kommande Swedish League, ny chans nya möjligheter att revanschera.