Tjeckien dag 7

Mattias Johansson

2014 Mar 19

Denna dag, som var den sista på lägret, vankades den oerhört prestigefyllda lägerstafetten. Stafetten är en mixad parstafett.

Denna dag, som var den sista på lägret, vankades den oerhört prestigefyllda lägerstafetten. Stafetten är en mixad parstafett. Killarna startar med att springa en bana på dryga kilometern. Tjejerna tar därefter över och springer samma bana, fast med en annan gaffel givetvis. Sedan följer 5 stycken småslingor som tog ungefär 3-5 minuter att genomföra. Stafetten avslutades sedan med att killarna sprang en lite längre rak sträcka.

Topp 3 blev följande: 1. Sanna & Rasmus 2. Tilda & Oliwer 3. Sophia & Heino

Efter stafetten väntade packning, duschning och lunch innan vi satte oss på bussen hem mot Eksjö. Men bara efter ett par timmar så var det något som inte stod rätt till med bussen. Den gav ingen gas i uppförsbackarna. Så efter att ha kört i en medelhastighet av 40 km/h så rullade vi in till en volvoverkstad i Dresden. Där konstaterades det att turboslangen hade gått sönder. Våra tyska vänner kunde inte laga detta direkt vilket innebar att vi inte skulle hinna med vår färja i Rostock. Lösningen blev övernattning på hotell Ibis i Dresden. Innan man kröp till kojs han man också med att utforska staden som mest är känd för bombningarna under andra världskriget.

Dagen efter blev det en fin hotellfrukost innan den lagade bussen rullade iväg strax före åtta. Nu blev resan via Danmark istället och runt halvtiotiden, efter flertalet filmer, var vi äntligen framme i Eksjö.

Elias, Sara & Markus