Tjeckien dag 2

Mattias Johansson

2014 Mar 14

Andra dagen bjöd på bussfest, träning och mellomys. Här får ni läsa om vår spännande dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lördagen börjades med ett tidigt, och för vissa plågsamt, uppvaknande på Tyskt vatten. Vi bjöds på en god frukost och begav oss sedan direkt till bussen för avfärd. De två första timmarna var det ovanligt tyst i bussen då de flesta försökte jaga några extra sömntimmar. Men efter en kissepaus blev det mer liv i bussen och skvallret ekade än en gång mellan väggarna. Det bjöds även på filmmys och ett utomordentligt och lärdomsrikt quiz där Anton & Olle tog hem en jämn men prestigefull seger. Efter det följde ett stopp vid x antal snabbmatskedjor där många tog chansen att använda sina tyskakunskaper. När alla var mätta och glada passade tränarna och Rektorn på att lära oss lite om olika härskartekniker och vi fick med vår bussgranne diskutera och svara på frågor.

När vi sedan äntligen kommit fram till Doksy och Lesni Hotell var det ett snabbt utdelande av rum och sedan ombyte och avfärd till lägrets första träning. Passet bjöd på kupering, branter och mjölksyra då kartan i princip enbart består av branter, stenar och höjder med en kilometertid på över 10 min. Tjeckien har en lite speciell berggrund vilket gör att branterna blir en sevärdhet som en del gärna tog en paus vid. Under passet kunde man även nästan tro vi var på safari då många stötte på vildsvin, hjortar och rådjur ute i skogen. Detta ledde till många högljudda skrik och flera gömmor bakom stenar och dylikt. Efter ett tufft första pass åkte vi tillbaka och smakade på den tjeckiska matkulturen. Det bjöds på trerätters bestående av soppa, makaroner & köttgryta och chokladkaka. Efter det spenderades kvällen av diskuterande av kartor och Mellomys i de olika rummen. Med blandade känslor begav vi oss senare mot en välbehövd skönhetssömn.

Puss hej Elin, Hanna L & Amelia