KM medel

Anna Kindlundh

2014 Oct 8

Så var det återigen dags för ett av de prestigefyllda OLGY-KM, denna gång skulle det koras vem som var bäst på medeldistans.

Det bjöds på klassiskt KM-väder när de flesta av oss satte oss i bussen i tisdags, småkyligt, blåsigt och lite regnigt. Väl framme avslöjades vem av alla som deltagit i BigPack-tävlingen som varit snabbast att lämna in rätt svar (kartan inför KM är alltid hemlig men någon dag innan läggs det ut några ledtrådar som gör att man efter lite forskning kan komma på kartans namn, är man då snabb att lämna in rätt svar till tränarna har man chansen att vinna ett BigPack-paket). Denna gång var det ett område som använts till en av senhöstens största stafetter; -Smålandskavlen, då segrarlagen kom från Närke och Sörmland; -1989 då OK Tisaren vann H16 och IFK Södertälje vann D21 och Malmby IF vann H21. Dessutom avgjordes Eksjö OLGYS kort-KM på samma område för 15 år sedan. Lucas visade sig ha varit snabbast att ha gissat på Lekeryd som var det rätta svaret så vi får väl se om han bjuder in till glassfest snart!

Terrängen bestod av både storskog, mossar, några mindre berg och en del ljusgrönt och hygge. Detta uppskattades såklart olika men de flesta av de äldre tyckte nog att det var lite finare än förra årets medel KM då det nästan bara var grönområden! Tekniskt bjöds det på lite småkluriga banor med många kortsträckor men också ett par längre med lite vägval. Nästan alla bommade något men en del bommande lite mer…

I killklassen löste ett par fyrankillar det bäst, nämligen Erik, Björn och Martin. I tjejklassen var topp tre Anna, Elvira och Sanna.

Resultat