Silva League

Joakim Eliasson

2012 maj 26

Idag har nästsista deltävlingen av Silva League avgjorts. Det blev stora OLGY-framgångar, och därmed kan vi nog räkna med att flera kommer ha tätkänning under morgondagens jaktstart.

18-klasserna var de mest framgångsrika klasserna ur vår synvinkel idag. Anton Johansson, som låg 6a inför dagen, vann i storartad stil efter att ha krossat allt motstånd i H18klassen. Segermarginalen skrevs till 1.22, trots att winsplits visar att Anton bommat ca. 1.20 på en kontroll. 2a i den klassen kom Erik som gör ett till synes mycket bra och stabilt lopp rakt igenom. Dubbelt Orion i topp alltså! Även Ludwig sprang bra och kom på en fin 6e plats idag.

I motsvarande damklass sprang Sara bäst av tjejerna och placerade sig på en hedrande 3e plats, 2.55 efter segrande Sandrine Müller. 40 sekunder bakom Sara hittar vi Josefine på en fin 5e plats. Nicole(7), Frida(8) och Julia(9) är alla inom 10 sekunder, och borde antagligen plocka några placeringar inför morgondagens jaktstart.

I H20 visade Högstrand åter att han är bäst. Den enda som var i närheten av att matcha honom var Jens, men som till slut fick se sig slagen med 1.10. Ändå riktigt starkt jobbat av Jens som kommer avancera i totalen, och vara med och slåss om de riktigt fina placeringarna imorgon. Martin låg länge bra med, men bommade mycket på slutdelen av banan och tappade till en 17e placering.

I D20 var Elin Månsson 2a, vilket innebär att hon kommer gå ut tämligen ohotad imorgon. Amilia blev 7a, Sofie 10a och Elin 13e. Så det var en fin laginsats av tjejerna idag.