Trädplantering

Tilda Johansson

2014 May 13

Gårdagen bestod av trädplanetring. 2or och 1or på riks fick ägna dagen åt att sätta i små plantor, gran och tall, på ett par hyggen. Om många år kanske vi får möjligheten att springa genom dessa vackra grönområden.

Alla 1or och 2or på riks fick igår den stora äran att åka ut till ett gigantiskt fult hygge för att plantera en skog. Alla var laddade på vägen ut till hygget. Det var till en början fint väder och alla var positiva men efter 5 minuter kom frågan om när det var middag. Vissa tappade humöret tidigt samtidigt som andra kämpade hela vägen i mål. Några försökte sprida så mycket positiv energi som möjligt genom att heja på och tillverka planteringssånger. Ett populärt sätt att fördriva tiden på var att utöva olika lekar. När middagen äntligen kom blev många glada och åt så mycket föda som gick. Det blev gourmémiddag som bestod av kassler och potatissallad från COOP. Lite torrt bröd bjöds det även på.

Efter det fick många mer energi och tillverkade hål och tryckte ner små granar i turbofart. Vissa behandlade de små plantorna som bebisar och vissa stampade på dem. När vi äntligen hade blivit klara med det megastora hygget och trodde att vi var klara och skulle få åka hem så kommer bossen/slavdrivaren (svenne) och meddelar att vi har 10 lådor till med plantor ämnat åt ett ytterligare hygge. Svenne var hela tiden där med piskan i ryggen och skrek order och att man skulle skynda på, det medförde mycket muttrande från olika håll.

Ibland kunde man nästan gå naken och ibland behövde regnkläderna sättas på, kort sagt så varierade vädret mycket. Det påverkade vissa mer än andra. Den första gruppen kom till planteringen vid klockan halv två och den andra gruppen kom dit någon timme senare. Och självklart var det Oskar och Filip som var sist kvar ute på hygget och satte ner de sista plantorna med omsorg. Strax efter sju begav vi oss hemåt och de flesta var ganska trötta och suktade efter kvällsfikat som stod framdukat när vi kom hem.

Vi läcker ut topp 3 mest entusiastiska trädplanterare och hoppas att det behagar dig som läser. 1. Oskar Lindqvist 2. Filip Wadsten 3. Olle Andersson Rankningen är gjord på flera personers åsikter och upplevelser.

// Jeanette med hjälp av linkan