Silva League i Båstad

Arvid Henriksson

2014 Apr 28

I helgen så avgjordes två Silva League-tävlingar i ett väldigt varmt och soligt Båstad med sprint på lördagen och långdistans på söndagen.

På sprinten inne i centrala Båstad hade banorna en hel del kluriga vägval trots att en stor del av tävlingen gick i bostadsområden. Bland olgy-eleverna hade vi denna dag två segrare; Tilda Johansson som vann överlägset i D18E och Sara Hagström som vann D20E. I D18E fanns även Gabriella Gustafsson (3:a), Linnéa Golsäter (5:a) och Elvira Björklund (7:a) med bland de tio bästa. I H18E lyckades Filip Wadsten bäst med en femteplacering följt av Linus Landergren på tionde plats. Sist men inte minst så sprang även Anton Nilsson bra i H20E och kom 9:a.

Söndagens långdistans avgjordes vid Vallåsens skidanläggning och bjöd på tuffa sluttningar, täta grönområden och varvning vid foten av skidbacken innan den avslutande slingan där man skulle upp på berget igen. En annan sak som gjorde tävlingen mer utmanande var det varma vädret som säkert var över en bra bit över 20 grader mitt på dagen.

För andra dagen i rad så tog Sara Hagström segern i D20E och var hela 2:50 före tvåan! Även Felicia Stuhlhofer sprang bra i den klassen och blev femma. I D18E gjorde Tilda Johansson ett stabilt lopp och blev femma, följd av Elvira Björklund på åttonde plats och Moa Pettersson som blev 10:a. Vi här på olgy får passa på att gratulera den före detta olgy-eleven Anton Johansson som tog hem H20E-klassen med en klar seger. På tredje plats i samma klass kom Oskar Lundqvist och på tionde plats kom Björn Cederberg. I H18E fanns hela fem olgy-elever bland de tio bästa; Filip Wadsten som 4:a, Samuel Plumppu som 5:a, Filip Grahn som 6:a, Joakim Andén som 7:a och Markus Larsson som 9:a.

Efter en riktigt bra helg med många fina placeringar så finns det flera olgy-elever som ligger bra till totalt sett i Silva League, vilket kommer bli spännande att följa under de fyra sista deltävlingarna i Tranås och Luleå. Grattis till alla bra prestationer och lycka till nu till helgen då Tiomila avgörs i Eksjö!