Slovenien, sista dagarna

Matilda Martinsson

2014 Mar 16

Hemresan ifrån vårt soliga Slovenien inleddes tidigt på fredagsmorgonen. Trots att vi var lite smått ledsna över att behöva lämna värmen så blev bussresan ändå ganska trevlig då Harry Potter filmerna fanns för oss.

Hemresan ifrån vårt soliga Slovenien inleddes tidigt på fredagsmorgonen. Trots att vi var lite smått ledsna över att behöva lämna värmen så blev bussresan ändå ganska trevlig då Harry Potter filmerna fanns för oss. På vägen igenom Österrike och södra Tyskland blev det några stopp för att fylla på med föda och även besöka toaletten. Då vädret var strålande passade några på att bättra på sin bränna och andra köpte glass. Fram emot kvällen kom vi fram till samma boende som vi övernattade på under nedresan. Efter middagen så var några träningssugna efter den långa bussresan och stack därför ut och sprang en runda. Andra fann det mer underhållande att leka. Populärt var kurragömma och pingis. Många längtade sedan, efter mycket skoj och stim, efter sängen.

Lördagen började med att tränarna väckte oss. Efter det väntade en ytterst näringsrik frukost bestående av Nutella, chockladflingor samt vitt bröd. Sedan bar det av mot kalla, men efterlängtade, Sverige. Vi åkte buss (surprise!) och avslutade vårt Harry Potter-Marathon. Sammanlagt har vi sett 22 timmar Harry Potter, vilket Sören starkt uppskattade. När vi anlände till Puttgarten blåste det kraftigt och båten till Danmark gungade spymycket. Dock så lindrades den horribla färden av en snäll man som bjöd samtliga medpassagerare på Toblerone. Färden genom Danmark var värdelös. Den andra båtfärden var kort, men tillräckligt lång för att vi skulle kunna trycka i oss ett antal pölsar. Vi gled in i Eksjö klockan 22:39 och gick ”direkt” slitna till sängs. Tack till våra tränare som har fixat detta fina läger och tack till Tobleronemannen som lyste upp vår båtfärd!

Kajsa H, Mr. Plump, Swag och Mat ilda.