Läger i Slovenien dag 9

Anna Kindlundh

2014 Mar 16

Sista träningsdagen på lägret bjöd på kuperad terräng och lägerstafett. Solen sken idag igen och hotellet bjöd återigen på löksoppa med körv.

Vi gick upp tidigare idag för att åka en längre väg till träningen. Idag blev det den tredje etappen av Lipica Open, som innebar korta banor men många höjdmeter tagna. Ingen gick under tio minuter per kilometer i den risiga terrängen. Sedan bestod resan hem av den femte filmen av Harry Potter.

Efter lite surkålsoppa med chorizo så var vi laddade inför den årliga lägerstafetten. Vi gick upp på det fina berget intill hotellet som några tappra bersklättrare redan besökt tidigare. Det var två personer i varje lag, en tjej och en kille från blandade årskullar. Alla kämpade hårt men slutligen stod det mellan Sara och Lucas, Moa och Olle, och Josefine och Björn. Lucas såg länge ut att ta hem det men mot slutet sprang han in i Olle och blev spetsad av en vass sten. Luften gick då ur honom som ett punkterat däck och han fick se sig besegrad av Olle. Björn sprang även förbi och tog sig själv och Josefine till en andraplats. Med många rivsår begav vi oss hemåt efter en rolig och tuff lägerstafett.

/ Moa och Emil