Läger i Slovenien dag 4

Joakim Hederskog

2014 mar 8

Vi vaknade upp på vårat nya boende med gröna väggar och slovenska ordspråk på väggarna. Efter frukosten tog vi bussen till den ledande matbutiken LIDL där vi köpte våran nödproviant in för dagen.

Vi vaknade upp på vårat nya boende med gröna väggar och slovenska ordspråk på väggarna. Efter frukosten tog vi bussen till den ledande matbutiken LIDL där vi köpte våran nödproviant in för dagen. Svenne styrde upp mot bergen som gav på smala krokiga vägar och smala gränder till dagens tävling. Kartan var fylld av gropar och stenmurar. Något som plågande var fru ROS i form av taggar. Men det fanns många riktigt fina områden med öppna ytor. I groparna gick det bättre för framför allt våra segrare Amanda och Emil. Men det var glada miner hos många.
Resultat för dagens tävling kan finnas här: http://www.orienteeringonline.net/Results.aspx?CompetitionID=1179 Sträcktider kan finns här: http://www.orienteeringonline.net/SplitTimes.aspx?CompetitionID=1179 Dagens lunch som serverades på tävlingen bestod av schnitzel och bröd. Vilket var väldigt tort.
Dagens andra pass gick på samma karta som tävlingen så vi styrde stegen mot skogen. Där Sören tog tät och valde ett grönt vägval. Passet bestod av ett antal slingor i en skog där fästingarna härjade fritt. Vissa som inte var så nöjda med tävlingen sprang om sina banor och blev mer nöjda. Efter en lång och mycket smärtsam vandring tillbaka till bussen åkte vi äntligen hemåt där en middag bestående av korv och löksoppa väntade på oss. Något som inte passade riktigt alla i smaken… Efter en dag med mycket sol och värme så ska det bli skönt att krypa ner i sängen. Linus och Linnéa