Intervallträning Extra Vaganza

Anna Kindlundh

2014 Jan 17

Gårdagens träning innehöll 4st 3-minutare med 1 minut vila följt av korta OL-sprintintervaller på fotbollsplanen vid Sjöängen.

Passet började med uppvärming från Riks, avjogg exakt 17:45 som planerat. Efter en gedigen uppvärmning var det dags att avverka första delen av det tuffa intervallpasset. Alla sprang iväg ut på Sjöängens mörka elljusspår, för att under tre minuter springa snabbt men under mjölksyratröskeln. Efter 15 minuter var 3-minuterna avklarade och det var dags att dra sig ner till fotbollsplanen.

Vi delade upp oss i lag om tre, Hederskog gav varje lag en plastficka med x antal kartor i. Övningen gick till på följande vis; förstasträckslöparen stack ut på sin slinga och växlade vidare till andrasträckan med hjälp av kartan, osv. När tredje sträckan kom i mål tog förstasträckslöparen upp en ny karta ur plastfickan och stack ut på den. Så fortsatte det i de flesta fall sex gånger då det var ett hett tips från Hederskog. Kartan finns här vid sidan av, något i okänd skala men det gick fort men dock inte utan ansträngning. Banorna varierade i längd, ca 1 minut och 16 sekunder till 1 minut och 47 sekunder. Det skall tilläggas att det var Emit på denna övning, så det blev som en kort sprintbana med stämpelträning på. Detta då man var tvungen att retardera vid själva inbromsningen vid kontrolltagningen och sedan accelerera när man skulle vidare ifrån kontrollen. Emitbrickorna lästes inte av i efterhand så eventuella diskningar kan ha förekommit.

Som avslutning på det alldeles utmärkta passet var en nedjogg ett fint sett att runda av träningen. Några snälla själar hjälpte också Hederskog att plocka in alla kontroller.

Det var allt för mig Filip Wadsten, Orienterings Klubben Landehof och Greken, Stångenäs Allmänna Idrotts Sällskap