Julaktiviteter

Ludwig Rosén

2023 Dec 14

Vi har under den senaste tiden haft fullt upp med att komma i julstämning här i Eksjö. I tisdags gick den årliga pepparkakshus-tävlingen av stapeln där många fina kreationer skapades och innan dess har avdelningarna pyntas i juliga färger.

Pepparkakshus-tävlingen varade i 2.5 intensiva timmar i köket.Vissa fick lite problem då degen som inhandlats råkade vara glutenfri och andra hade svårt att få byggnaderna att stå upprätt. Eiffeltornet, en Mario Kart bana med tillhörande bil, World trade center, en igloo, en scen från julkalendern, TVÅ kyrkor, en rymdraket och en julgran fick alla se sig slagna av roboten som vår egen husmor Kristina utnämnde till vinnaren. ”Den var mest kreativ” var motiveringen till förstaplatsen. Irma, Signe E, Tilia, Noah och Wilmer S var skaparna av roboten.

På RIG elevhemmet har det under v.49 pyntats för fulla muggar. Efter några turer till Dollar Store och ändlöst tejpande har avdelningarna aldrig sett finare ut. (Dvs innan tejpen lossnade för nu är allt nedrivet…) Taktiken i flera grupper verkar ha varit att täcka så mycket så möjligt med presentpapper medan andra gick för att använda det som fanns till hands. Vi har bland annat fått se en jul-en (från början misstagen för att vara en julgran) skånska flaggan som dekoration och skor kombinerat med toalettpapper som julgranspynt. Även i denna tävling var konkurrensen hård och husmor Kristina fick vara domare. Avdelningen med Tova, Tuva S, Edvin Å och Hjalmar vann tillslut, grattis!

Nu väntas två intensiva klubbmästerskap och därefter ett välbehövligt jullov!

/Lovisa