Bosön

Matilda Martinsson

2013 sep 5

I tisdags morgon åkte alla riks-elever till Bosön för de klassiska fys och rörelsetesterna. Det var ett fullspäckat schema i två hela dagar som bestod av tröskeltest, maxpulstest och rörelsetester. För ettorna är testerna till för att kunna jämföra i trean om två år men för tvåorna och treorna är det meningen att man ska se att man har utvecklats sen ettan.

I tisdags morgon åkte alla riks-elever till Bosön för de klassiska fys och rörelsetesterna. Det var ett fullspäckat schema i två hela dagar som bestod av tröskeltest, maxpulstest och rörelsetester. För ettorna är testerna till för att kunna jämföra i trean om två år men för tvåorna och treorna är det meningen att man ska se att man har utvecklats sen ettan. Tvåorna åker även nästa år till Bosön.

Tröskeltestet gör man på en inomhuslöparbana. Det går ut på att springa och öka successivt farten tills man får mjölksyra.

Maxpulstestet gör man på löparband. Här springer man tills benen viker sig och man inte orkar mer. Testet mäter maxpulsen och syreupptagningsförmågan. Syreupptagningsförmågan är något man kan påverka med sin träning, så har man skött sig med träning och blivit bättre fysiskt syns det på detta test. Alltså är det något som alla tvåor och treor ska ha förbättrat resultat på.

På rörelsetestet kollar sjukgymnasterna bland annat stabilitet och rörelseförmåga genom olika övningar.

På tisdagskvällen spelade några innebandy då Svenne hyrt salen åt oss. De flesta var trötta och vilade men Oskar Lundqvist testade på roddmaskinen.

Vi åkte hem vid lunchtid på onsdagen och körde igenom Stockholm samtidigt som Barack Obama anlände.