Lära-känna dagar

Sören Olsen

2013 maj 31

Onsdag kväll samlades våra nya elever i Eksjö ett par dagar för att lära känna varandra och de gamla elever. Det skulle också väljas rum, göras rörelse tester, tränas teknik och så klart lekas.

Onsdag kväll troppade de flesta av våra nya elever upp, efter lite information och kvällsfika blev de installerat på Juventum vandrahem.

Torsdag morgon åkte gänget iväg mot Sävsjö och Boda Borg där de gruppvis fick ta sig an Boda Borgs klurigheter. Hela förmiddagen gick och väl hemma på skolan var det dags för lunch. På eftermiddagen jobbades med OLGY's värdegrund.

Väl ute i solen var höstens alla elever samlade för lite lära-känna lekar. Det blev lite 'Speed dating' i 15 grupper där varje ny elev fick 2 min med varje grupp och bänklekar där alla tex skulle ställa sig i rätt ordning på en bänk efter förnamn, klubbnamn och längd.

Kvällens träning var en 4 manna mix stafett med massor av korta slingor så det blev ett tempo på träningen. Dessutom fick vi testat den nya minibussens låssystem och upptäckte att det faktisk går att låsa in elever i bussen utan att de kan ta sig ut utan nyckel... Et litet miss från min sida då jag redan hade låst bussen och gå iväg mot start med nyckeln. Som tur, han alla komma ut ur bussen och bli klara innan stafetten gick igång.

Kvällsfikat fick avsluta det gemensamma programmet för dagen och eleverna fick egen tid för mys och mingel.

På fredagen skulle det väljas rum på båda elevhemmen och göras rörelse tester hos Cecilia. Det blev många övningar för eleverna att ta med sig hem och träna på över sommaren...