Torsdag 23/5

Joakim Hederskog

2013 maj 23

Torsdagen bjöd på fint väder, ett tufft distanspass och sightseeing i Trondheim .

Dagen började som vanligt med att vi gick upp vid halv åtta för att äta frukost. Vid halv nio åkte vi mot dagens enda träning, långpass i Klaebu, en bana från Norska mästerskapen 2001. Banan finns att se här NM lång 2001

Vi sprang tillsammans i klungor, vi kunde välja mellan 8, 12 och 14 km. Bästa distanspasset på länge tyckte de flesta, med tuff fast mycket fin terräng. Banan var kuperad och bestod av många mossar. Vid starten var det kallt, men allt efter att tiden gick började de flesta ångra att de tagit på sig underställ. Efter cirka två timmar ute i skogen begav vi oss tillbaka till boendet för dusch och lunch. Till mångas glädje fanns det idag pasta till lunch, och inte bara smörgåsar.

Vid två åkte vi in till Trondheim för lite sightseeing. Vi hade nästan tre timmar på oss att utforska staden. De flesta tog en titt på Nidarosdomen, den näst största domkyrkan i Norden. Lite besvikna blev vi när vi inte fick se den från insidan, då man behövde köpa biljett. Resten av tiden spenderades på diverse ställen som hamnen, affärer och McDonalds. De bjöds på soligt väder så det var trevlig eftermiddag i Trondheim. Nu laddar vi för de två sista dagarna här i Trondheim.

/ Josefine Kr & Johan