Onsdag i Norge

Matilda Martinsson

2013 May 22

Idag visade sig att det fina vädret var slut och en hel del fick sina kläder ”tvättade” under natten då det mesta hängt ute. Dock ska det till lite mer än regn för att stoppa oss och vi begav oss ut på två fina träningar.

På förmiddagen fick vi prova på medeldistanskvalet från VM 2010 i relativt tuff terräng. Vi fick veta tiderna som krävdes för att ta sig vidare till finalen och det gick snabbt över de blöta mossarna. Än så länge är det lite oklart vad det gäller tiderna men troligtvis så hade alla gått vidare.

Efter en 45 minuter lång bussresa hem till boendet blev det lunch bestående av mackor innan det var dags för pass nr 2, då det bjöds det på downhill-/skrå-OL. Vägen till start var minst sagt spektakulär, en 4 km lång uppförsbacke. Det tog för vissa av oss en knapp timme att halka upp till start, men det var det helt klart värt, terrängen och banan var riktigt fin!

Till middag serverades det köttgryta med mos (och baconchips) om någon undrar. Efter middagen gick vi igenom värdegrundsarbetet vi har jobbat med tidigare och planerade hur vi skulle ta emot de nya som kommer till hösten på bästa sätt! Imorgon hoppas vi på mindre regn så att sjön i torkrummet kan få en chans att försvinna.

/Martin & Josefine