Skidläger 2021

William Sturesson

2021 dec 18

Välkomna att följa oss när vi är i Mora och Orsa på skidläger. Vi kommer att uppdatera er varje dag med lite roliga grejer vi gjort under dagen.

Dag 1

Våran Nisse till busschaufför sade, ”Bussen rullar indirekt 07:30 imorgon som man säger”, och precis som planerat hade alla OLGY elever packat ut sina saker 07:15. Efter några timmars åkfärd med sömn, gibb och musik stannade bussen i Borlänge för lite energipåfyllning. Det fanns många urval av matställen och alla blev mätta och nöjda tillslut. Bussen gick sedan åter i rullning och efter någon timme eller två anlände vi till vår destination, Mora. Där packades kläder in och upp och sattes på för att sedan utföra första passet på lägret. Ett mysigt kvällspass i valfri fart, men tänkt att utföras i någon av de lägre pulszoonerna. Efter passet vankades mat vilket var mycket välbehövligt. Efter en riktig dundermåltid rullade alla tillbaka till hotellet. Från middagen till sovdags 22:00 var det fri lek vilket utnyttjades på mycket olika sätt.

Dag 2

Dagen till ära, skulle vi återigen våra skidor bära

På förmiddagen valde många att staka, medan andra hellre på sin saft ville smaka

Efter detta långa pass, landade många på sin madrass

Till lunch serverades potatis med diverse protein, till efterrätt stoppade de flesta i sig en och annan jul-pralin

Samtidigt visades skidor på nästan varje mobil, innan vi själva skulle ut och samla våra mil

Eftermiddagspasset kunde antingen gå i spåren, eller bland Mora-snåren

På OL-passet erbjöds en skottad labyrint på ett fält, den löste Olle och Emily oerhört professionellt

Till middag serverades potatis med kött för 3:e gången, efter det gjorde vi sammanhållningsaktiviteter hela vägen in i betongen

Kvällen började nu lida mot sitt slut, på poker las killarnas sista krut

Andra kollade på mamma Mia en sväng, innan Svenne stoppade oss alla i säng

Dag 4

Lägrets näst sista dag startade med en exceptionellt god frukost som sattes till världen av vörnen o Wilmer. Efter det var det dags för dagens första pass där vi möttes av ett 1 dm tjockt lager av nysnö. Men trots de tuffa förutsättningarna gav sig ett tappert gäng ut på ett för vissa mycket långt pass, 42.2 km toppade listorna. Efter det första passet hamnade många i soffan och med lite pasta i magen var de flesta redo för ett andra pass. Jämfört med förutsättningarna på de första passet blev det andra passet som balsam för skälen. Och som en vis man en dag sa, " the setting is absolutely wonderful, what an office i have today, this is absolutely wonderful". Med de andra passet färdigt var det inte mycket annat än mat och sängen som var ett alternativ.