Medel KM

Simon Harden

2019 okt 10

Detta läsårs första KM avgjordes i tisdags och det var Medel KM. Den genomfördes strax utanför Bodafors på en ny karta för alla olgy elever.

Detta läsårs första KM avgjordes i tisdags och det var Medel KM. Den genomfördes strax utanför Bodafors på en ny karta för alla olgy elever. Terrängen som väntade för oss var typisk smålandsterräng med god framkomlighet.

Alla deltagare kämpade väl i det kyliga och regniga höstvädret. Överlag var det rätt jämna tider mellan löparna i klasserna. Bäst i killklassen gick det för Emil Auselius som sprang den 4,6 km långa banan på tiden 26:01. Tätt bakom kom Gustav Runefors som 2a och Axel Elmblad som 3a. Mellan de tre löparna skiljde endast 16 sekunder. Även i tjejklassen var det också jämt i toppen. Banan mätte 3,8 km där segraren Hilda Holmqvist Johansson sprang in på tiden 28:30. 2a i mål var Elsa Sonesson och 3a Isa Envall. Bland dessa tjejerna skiljde endast 39 sekunder.

Under dagen hade vi också Öppet Hus. Det var ett tiotal intresserade ungdomar med föräldrar som var på besök för att bekanta sig med Eksjö. Till exempel för att se skolans miljöer och elevhemmet. De följde dessutom med oss och sprang Medel KM.

//Viktor W