VM i Norge dagbok!

Linda Nordin

2019 aug 15

Resan till Daftö Resort På torsdagmorgonen startade OLGYs första bussresa för läsåret 19/20. En hop tappra elever satte sig i bussen för avfärd kl 8:00.

Resan till Daftö Resort På torsdagmorgonen startade OLGYs första bussresa för läsåret 19/20. En hop tappra elever satte sig i bussen för avfärd kl 8:00. På vägen hämtades elever och tränare upp efter, då vi gjorde stopp i Jönköping, Falköping och Uddevalla. I Uddevalla vankades det även mat, och många åt på bland annat Ikea eller Max. Nöjda och belåtna var det nu dags för resans höjdpunkt, teambuilding hos Upplevelsebolaget. OLGY delades in i 6 lag och under ett spann på några timmar skulle 12 stationer och en final avklaras. Stationerna var exempelvis klättervägg, blåser och gigantiska IQ-pussel. Beroende på hur bra man gjorde på stationerna fick man olika antal ledtrådar som skulle leda till en siffra. Dessa siffror skulle sedan användas i finalen för att låsa upp kodlås. Bäst lyckades lag 2 som gick upp alla tre kodlås på 59 sekunder. Som pris för detta fick de en bok som heter "Ute och cyklar".

När Upplevelsebolaget var avklarat vattnades det i våra munnar. Som tur var var det endast en kort promenad till middagen som var pasta med köttfärssås. Mätta och glada satte vi oss i bussen för åka vidare. Först skulle vi handla innan vi anlände till Daftö Resort. Som alla vet kostar det mesta i Norge skjortan så i butiken passade många på att handla mat för båda dagarna som kunde tas med. Så än en gång satte vi oss i bussen för en sista tur, mot campingen. Vi delades in i 6- eller 8-bäddsstugor blandat både kön och årskurser. Några passade på att träna på kvällen, många lagade mat och alla sov sött.

Emanuel och Hanna Fredag 16/6 Guld!!!! Slutade dagen i Spydeberg, Norge, med. Den började däremot klockan sju då det tillagades frukost i våra stugor på Daftö resort. Klockan åtta bar det av till tc för dagens tävlingar. Vissa tävlade i publiktävlingen till VM medan andra testade Norges elitcup, Norgescup. Många bra placeringar av olgylöpare! De som lyckades extra bra var Hilda (D17-18 norgescup), Hugo (H17-18) och Emma (D17-18) som knep segern i sina respektive klasser. Efter tävlingen var det dags att luta sig tillbaka och titta på dagens VM- distans, medel. Och ni vet ju redan hur det slutade! GULD till Tove!! Även killarna tog revansch och efter två extraordinära insatser stod Gustav och Emil som tvåa och fyra. Detta efter superba hejarop signerat Olgy Eksjö!! Dagen avslutades med mys i stugorna och uppladdning inför imorgon. Ha de gøy!! Kram från Olof och Alma

17/8 Sista dagen på VM blev en blöt succé! Det visste vi dock inte när vi klev upp på morgonen, förutom det där med blött då eftersom alla kollat väderprognosen och insett att det kommer bli blötare än otursplatsen på Kållerado!Vi lämnade stugorna vid 10 och visste att en lång dag på tc väntade. Direkt när vi kom fram gick de första mot start, men redan två meter utanför bussen var det svårt att avgöra om man redan sprungit hela banan eller simmat. Regnet gjorde löpningen tung men många av oss lyckades ändå med fina prestationer! Dusch blev ett näst intill omöjligt uppdrag så de flesta bytte om i vårt mysiga tunneltält med sommarmusik i högsta volym. Ett desperat försök till att få fram den sista sommarkänslan.

Sedan satte VM-stafetterna igång och vi stack ut i regnet igen, nu iklädda fler lager än ett långpass på skidlägret. Vi hade hoppats på att Sveriges damer skulle få en betryggande ledning efter Linas superstart men att Tove behöll spänningen i stafetten och fick oss bita av naglarna ända tills Karros monsterspurt. Riktigt kul att vara på plats och dessutom kan vi säga att vi vet hur det känns att springa i denna terräng med genomblöta tunga ben. Respekt till Karoline som orkade spurta hem det här!

Efter en liten paus var herrarna strax igång. Vi vågade inte hoppas på för mycket men en pallplats vore ju riktigt kul. Och kul blev det! Det slutade till och med att regna! Spänningen höll sig ännu en gång till sista sträckan och stencoola Gustav. Vi kan inte mer än att vara stolta över Sveriges prestationer. Lite synd var det dock att Norges hopp på topplacering gick i kras och vi kunde känna att många norrmän på tc var lite besvikna, vi led med dem. Men mycket god start på en rolig termin som nu väntar :)

/ Märta med Erika som sidekick