Nya tränare på Eksjö Gymnasium

Joakim Hederskog

2019 aug 14

Under sommaren har det blivit lite förändringar på tränarfronten. Vi välkomnar Cecilia Bergander och Josh Beech. Senare under hösten även Ingvar Åkesson.

Jakob valt att gå vidare och kommer under hösten att börja jobba på GIH igen. Vi önskar Jakob lycka till med sina nya utmaningar framöver. Det innebär att det kommer bli fler nya ansikten att lära känna redan från skolstart. Jakobs tjänst kommer delas av två personer. Det är Josh Beech och Cecilia Bergander.

Josh är för tillfället tränare för IK Hakarpspojkarna. Det kommer han fortsätta att vara samtidigt som han kommer vara i Eksjö på 40 %. Josh är uppvuxen i UK och har jobbat en del som PT. Han är väldigt mån om att utveckla individer för att de ska nå sina högt uppsatta mål och visioner. Josh har det senaste året varit tränare i Espoon Suunta (utanför Helsingfors) och det är den klubb han idag representerar.

Cecilia är utbildad i biomedicin med inriktning fysisk träning till det är hon personlig tränare och har stor kunskap inom styrketräning och kost. Hon har under flera år jobbat på Forma framtid, ett gym i Eksjö där hon haft flera olika gruppträningar men också varit PT för enskilda individer hon har också jobbat som fystränare för olika idrotter. Cecilia har vid några tillfällen tidigare vikarierat på OL-gymnasiet i Eksjö, senast var under hösten 2017. Cecilia är aktiv orienterare och tävlar för Eksjö SOK. Hon kommer att jobba 60 %.

Joakim kommer vara föräldraledig från och med den första november. Det kommer vara Ingvar Åkesson som blir Joakims vikarie. Ingvar jobbar i dagsläget på Sanda och kommer att vara tjänstledig där under tiden som han vikarierar. Ingvar har en gedigen orienteringsbakgrund med bland annat en tiomila seger som tung merit. Dessutom ingår Ingvar sen några år i IFK Göteborgs ledarstab med allt vad det innebär. IFK Göteborg är även den klubben Ingvar tävlar för numera. Han har dessutom lärarutbildning och elittränarutbildning på sitt CV. Ingvar kommer verkligen bli en tillgång för dig som elev, tränarteamet och skolan.