Skidläger

Ebba Berglin

2019 jan 30

Tidigt på onsdagmorgonen samlades OLGY för avfärd mot årets skidläger i Mora och Idre. På bussresan upp till Mora hann vi med dubbla filmer. Disney-klassikern lejonkungen och en skräckkomedi Black Sheep.

Tidigt på onsdagmorgonen samlades OLGY för avfärd mot årets skidläger i Mora och Idre. På bussresan upp till Mora hann vi med dubbla filmer. Disney-klassikern lejonkungen och en skräckkomedi Black Sheep. Vi tog även ett stopp i Borlänge där man erbjöds att välja mellan Kupolen eller IKEA för att stoppa i sig mat. I Mora var det snabba tag där vi omgående skulle ut på ett skidpass i området kring Moraparken. Där drog vi lägrets första pass och i bitande kyla och finfina spår ryckte alla OLGY-elever fram. Vissa tog sig smakprov av spåren som väntar på morgondagens förmiddagsträning. Efter träningspasset åt vi middag tillsammans. Restaurangen bjöd på pasta med köttfärssås men också den udda kombinationen pasta och korv stroganoff. Maten följdes av häng på hotellet, givetvis med en runda Primetime.

//Emanuel och Axel

Skidläger dag 2

Dagen började med att vi gick upp förbaskat tidigt för att avnjuta hotellfrukost, dvs pannkakor, godis och nutella. En perfekt uppladdning för att en timme senare rulla iväg med bussen för hemlängtanspass längs Vasaloppsspåret. 28, 20 eller 14km i bitande kyla (hela 20 minusgrader) satte sitt avtryck i kroppen. Efter passet var de snabba ryck för att packa ihop och börja transporteras mot Idre. Efter en bussresa som definitivt inte var 1,5 timme kunde vi börja hemmastadda oss i stugorna. Sedan bytte vi om för att bekanta oss med Idres vackra natur ståendes på längdskidor, både i skidspår, slalombackar och offpist. På kvällskvisten bjöds det på film i stuga 1, närmare bestämt Black Mirror innan det var godnattdags.

//Alma G & Maxim

Skidläger dag 3

Hejsan! Här kommer en hälsning från VIP-stugan. Stugan som ligger lite längre bort från de andra stugorna så att säga.

Dagarna i stugan börjar med att Hugo lagar en god havregrynsgröt för alla att avnjuta, medan vi två andra trycker på snooze-knappen. När frukosten var uppäten begav vi oss ut i skidspåren. För oss i VIP-stugan stod Milen-spåret och Burusjöspåret på menyn, men ni som läser här på hemsidan kanske inte bara är intresserade av oss, så nämnvärt är även att en stor grupp entusiastiska skidåkare tog sig runt det opistade, 18km långa Slättvålaspåret på förmiddagen, medan andra riktade in sig på andra vintriga skidturer.

Under förmiddagen skulle egentligen Anneli Östberg föreläst för oss om idrottspsykologi, men hon blev dessvärre sjuk. Istället hade vi värdegrundsarbete, där vi bland annat diskuterade hur vi ska agera när vi representerade Eksjö OLGY, med tränarna efter att en god buffé på Idre Fjälls restaurang.

På eftermiddagen var det åter dags för träning. Vissa valde idag att lämna skidorna i skidförrådet och sprang backintervaller eller en lugnare distansrunda, andra fortsatte att samla mil i skidspåren, likt vi gjort tidigare dagar.

När alla var duschade och klara var det dags för middag. Vi i VIP-stugan delar då på oss och socialiserar oss i de andra stugorna, samtidigt som vi äter god mat och festar i ett överflöd av laktosfri mjölk. När maten var uppäten stannade vi kvar i stugorna och kollade på På Spåret, Black Mirror eller spelade lite kort.

Nu var tiden kommen och vi promenerade återigen hem till vårt lilla kryp-in. Trötta som vi var hoppade vi bums i säng och drömde om skidvalla, träningsvärk och Hugos fantastiska gröt.

Med vänliga hälsningar från oss i VIP-stugan,

Oscar J, Erik W och Hugo L

Skidläger dag 4

Dagen började med frukost bestående av bla. mustig havregrynsgröt. Därefter gav sig slitna olgyelever ut i dem snöfyllda spåren. Några andra tog sig en löptur för att komma ifrån träningsvärken. Efter ännu ett långt pass bjöd matlag 1 på korvgryta med pasta. Mumsfillibabba! De sex genomförda passen tog ut sin rätt och många av oss slocknade efter lunchen och vaknade upp en liten stund senare för att förberedda sig för lägerstafett. Den genomfördes i form av sex sträckor fördelat på två personer där personen som inledde åkte klassisk stil och den andra skate. De två som tog hem den prestigefyllda titeln heter David Borg och Märta Ljungberg. Grattis till er och kul med en ren ettanseger. Därefter gav sig några hem, några ut i spåren och fyra individer avslutade lägret på ett lite mer fartfyllt sätt. Hehe...

Till middag serverades Biffstroganoff och ris. Några stugor hade inte fått nog av tävling så de antog utmaningen, som ingen gav dem, att äta upp all mat i deras stuga. Mätta och belåtna gav sig ett gäng ut för att få nostalgikänslor till när man var sju år och lekte i snön och åkte pulka. Det var riktigt skoj! Och nu sitter vi här, kollar på Melodifestivalen, surar över Sveriges förlust mot Ryssland i Bandy-VM och längtar till vårt sista pass här i Idre innan skolan dränker oss i prov och läxor igen. Vi ses snart Emil, Isa och Gustaf!

//Arvid & Emil