Teknikträning på övningsfältet

Hugo Jakobsson

2018 dec 19

Dagens teknikträning bjöd på fart och tankeverkasamhet. Ett litet extra jobb av tränarna så här innan julledigheten.

Idag stod räven på temat. Rustade från topp till tå med varma kläder så var vi redo för att bege oss till övningsfältet som var dagens TC. Teknikträningen räven kräver dock lite förklaring först. Det är en slags högintensiv OL-träning som funkar enligt följande. En slinga på stig (i det här fallet drygt 5km) är utmarkerad på kartan. ”Räven” (i det här fallet Svenne) Var utrustad med två Emit enheter som han sedan promenerade slingan med. Längs med slingan finns ett antal kontroller som kan besökas.

Tvisten är att man måste stämpla i någon av Svennes enheter mellan varje kontroll. Detta gör att inte bara orienteringstekniken sätts på prov utan även en viss del taktik måste användas. Vilka kontroller går snabbast att ta? Hur många hinner jag med och var gömmer sig Svenne någonstans? Efter drygt 50 minuters löpning i väldigt varierade terräng kunde vi äntligen pusta ut!

Några hade haft bomkalas i ett grönområde medans andra hade tappat bort Svenne. Något som jag tror alla kan hålla med om är att vi hade väldigt kul! Efter ett snabbt ombyte och en slirig cykeltur senare var det dusch och bastu och senare även middag i sedvanlig ordning Hare gött//Hugo J