Slovenienläger - Dag 3

Oscar Johansson

2018 mar 9

Hejsan bloggen! Dagen började likt övriga dagar med frukost. Dagen till ära hade äggen bytts ut mot munkar, spännande!

Efter ett ökat sockerintag satt alla i bussen vid 08:30 för att åka till dagens första, och enda, träning. Idag bjöds det på en kurvbild i samma område som onsdagens kontrollplock. Terrängen var utmanande med negativ kurvbild och intensiv kartläsning krävdes mestadels. Efter hårda fighter mot taggbuskar tog sig alla tillbaka till bussen för ombyte och häng i solen.

Efter att vi njutit av det varma solskenet rullade bussen mot Sezana för lunch. Pasta Carbonara, kalkonstek eller bläckfisk avnjöts innan det var dags för avfärd igen. Den här gången rullade bussen mot Skocjan Caves för en grottvandring!

Vi blev tilldelade en väldigt humoristisk guide vid namn Anna eller Ana. Anna/Ana visade oss igenom det 3 kilometer långa grottsystemet som var öppet för turister. Hon berättade inlevelsefullt om stentappar som växte från grottans tak och golv. Dessa stentappar är mycket intressanta då det växer, hela 1cm var 150:e år, snabbt!! Vi fick även beskåda en forsande flod som gick igenom grottan. Anna/Ana informerade oss om att det här var Europas största grottflod! Vid floden fick vi även se de rutter som turister på slutet av 1900-talet fick ta. Vi alla var mycket glada över att gångsystemet har blivit säkrare 😉 Grottvandringen var mycket uppskattat och väldigt häftig!

I skrivande stund sitter vi på vandrarhemmet och inväntar en ny Slovensk-specialitets-middag, spännande att se vad vi får den här kvällen. Därefter kan tiden fördrivas på valfritt sätt innan vi går och lägger oss. Morgondagen bjuder på tävling, vilken blir säsongspremiär för många!

Stay tuned

//Erika med mentalt stöd av Oskar S