Slovenienläger - Dag 2

Oscar Johansson

2018 mar 8

Klockan 8:30 åkte bussen iväg mot den vackra kuststaden Koper, där vi genomförde lägrets första sprintpass.

Hej, glad alla kvinnors dag!

Klockan 8:30 åkte bussen iväg mot den vackra kuststaden Koper, där vi genomförde lägrets första sprintpass. Koper bjöd på ett klurigt sprintområde med små gränder och ett fåtal läskiga hundar. Många valde att ta det lite lugnare, då läsårets tredje PPPT stundade senare under dagen i en annan kuststad vid namn Izola, dit vi begav oss när alla var i mål.

Förhållandena för PPPT var optimala då det både var varmt och soligt! Vi hade dock problem med att hitta toaletter, men humöret var ändå på topp. 11:40 gick första start och det bjöds på ännu en klurig sprint i gammal medelhavsstad. I damernas klass segrade Alva Sonesson efter en mycket imponerande prestation. I herrarnas klass var det jämnt enda tills sista kontrollen där August stod som segrare efter ett bättre genomförande av sista sträckan.

Efter en liten promenix med trötta sprintben kom vi fram till en restaurang där vi skulle spendera kommande timmen ätandes pizza för att ladda om för eftermiddagens JVM-relevanta pass.

Dagens tredje och sista pass bestod av en fin medeldistans på öppna landskap, med god sikt och fina vyer. Underlaget var desto sämre då det bestod till 99% (inte riktigt) sten. Alla lyckades ta sig tillbaka någorlunda helskinnade, för att sedan göra sig klara för hemfärd i det fortfarande strålande fina vädret.

På bussen hem var det dags för kartgenomgång där vi satte oss i par och diskuterade dagens mycket utmanande prövningar. Mycket lärorikt! (Sponsrat av Eksjö OLGY)

Väl hemma åt vi en god middag bestående av biff och potatismos, men också mer pizza! Mätta och glada spenderade vi resten av kvällen med plugg, kortspel eller diverse andra aktiviteter.

Pozdravljena Amanda och Oscar!