Hejsan svejsan från ettangänget!

Jacob Lindstam

2017 okt 30

Dagen började med frukost klockan 7 och därefter följde en halvhjärtad städning i köket som slutade med att Kristina fick rycka in. Därefter avfärd mot Halden

Dag 1

Måndag 30 Oktober

Dagen började med frukost klockan 7 och därefter följde en halvhjärtad städning i köket som slutade med att Kristina fick rycka in. Därefter avfärd mot Halden, Norge med ett bra drag i minibussarna. I Tanumshede stannade gänget och åt.

Efter måltiden följde den stora inhandlingen på mat. Varje matlag fick välja två valfria måltider att handla in och som de sen ska koka ihop under veckan. Resan mot Norge fortsatte. Efter insats av Olof som kartläsare kom vi äntligen fram till Haldens klubbstuga.

Vi bytte om snabbt som attan för att hinna träna en timme innan solen gick ner. Träningsupplevelsen blev uppskattad av många förutom Hanna som träffade på en och en annan älg. Därefter blev det en härlig bastutid och senare begav vi oss mot en restaurang i Halden. Mycket god pizza serverades.

I samma galleria som restaurangen befann sig också en outlet med mycket billiga träningskläder och detta ledde till lite mindre pengar i plånboken för vissa. När vi kom hem blev det genomgång inför veckan vi har framför oss. Sedan blev det läggdags.

Ha det gött haj/ Hanna och Albin

Dag 2

Tisdag 31 Oktober En ny dag i den norska terrängen

Vi vaknade vid klockan 7:00 och frukosten stod på plats för att ätas. Avfärd till dagens första träning skedde vid 8:00. Det bjöds då på en kontrollplock med totalt 58 kontroller på 6,9 km. Banan gick inledningsvis på en detaljerad sluttning och avslutningen på mer flacka höjder. Kontrollerna var inte heller markerade, det skapade vissa problem för några att hitta rätt. Men alla kämpade igenom det bra. Sedan begav vi oss tillbaka till Höiås för dusch och bastu innan lunch. Väl till lunch serverades det kebabgryta som var uppskattad. Därefter så fick vi lite välbehövlig vila innan nästa pass.

Efter lunch var det dags för dagens andra pass. OL-intervaller stod på schemat. Mycket mossar på kartan vilket gjorde intervallerna tuffa och roliga. Banan bjöd på fin terräng och väder.

Sedan tillbaka till stugan för dusch och bastu. Därefter var det dags att laga trerätters. Till förrätt bjöd slevarna på vitlöksbröd med tomater. Till varmrätt serverade matlag majonnäs rotfrukter i ugn med stekt kött, grönsaker och bearnaisesås. Matlag majonnäs bjöd på två efterrätter, en rockeyroad kladdkaka och en citronpaj. Gott! Sedan var det diskning och undanstädning, därefter sömn.

Ebba och Viktor

Dag 3

Onsdag 1 November

Dagen började med en sovmorgon vilket var väldigt skönt och välbehövligt. På förmiddagen hade vi fritid där några valde att träna lite styrka medan de andra valde att promenera eller vila upp sig för natt-träningen som väntade senare på dagen.

Efter lunchen, som bestod av bränd köttfärssås, åkte vi in till Halden där vi kollade på fästningen. Efter det åt vi middag på en restaurang.

När vi kom tillbaka till stugan gav vi oss iväg på träning. Det var då som sagt natt som stod på schemat och det fanns två banor att välja mellan. Antingen en som gick i sluttning eller en som gick uppepå berget som var mer riktning.

Efter träningen blev det en lång och efterlängtad bastu och sedan var det dags att lägga sig för att orka med nästa dag.

Alma och Joar

Dag 4

Torsdag 2 November

Dagen började med frukost och sedan bar det omdedelbart av till ett mysigt långpass på Skårefjell. Vi stack ut i masstart för att sedan springa banan i lugnt tempo med olika gafflingar och att njuta av den norska terrängen.

Väl tillbaka blev det lunch bestående av kycklinggryta och ris. Efter maten var många väldigt trötta och passade på att återhämta sig på olika sätt innan det var dags för dagens andra pass. Till denna träning hade vi blivit lovade Haldens finaste terräng och trots något trötta ben var det ett riktigt roligt pass.

Efter träning stod bastu på schemat innan det började lagas en smaskig trerättersmiddag. Det serverades toast till förrätt, pasta alfredo till varmrätt och fladdermöss(???) med glass till efterrätt. Innan vi gick och la oss hann vi även med en kartgenomgång av de senaste träningarna då vi diskuterade och utvärderade passen.

Med vänlig hälsning Emanuel och Julia

Dag 5

Idag, fredag var det sista dagen på vårt skojiga äventyr i vårt (kära) grannland Norge. Idag började vi med en extra tidig frukost 06:30. Därefter var det dags att packa ihop alla sina kläder och städa Annekset, stugan vi bodde i.

När klockan började närma sig halv nio var det dags för lägrets sista träning i form av en lägerstafett. Lägerstafetten betod av sex sträckor där en tjej och en kille sprang tre stycken var. Första delen av varje sträcka var en löpdel där det skulle avverkas 250 meter nedför och sedan tillbaka samma väg uppför. Därefter skulle löparen ta en karta och springa en riktigt teknisk och intensiv mikrosprint runt klubbstugan. Vinnare blev Hanna och Olof tätt följda av Alma och Albin.

Efter stafetten var det en snabb dusch på schemat. Sedan bar det av hemåt. Påväg hem stannade minibussarna på för att äta i Håby. Där serverades en saftig MCD-måltid för Jönköpingsbussen och en lunch på Rasta för övriga.

Tack för ett kul och utvecklande läger!

/Alma och Olof