KM Ultralång

Sören Olsen

2016 nov 22

Vackert höstväder med ca 8 grader i luften och med snön borta var förhållanden för att springa KM Ultra utmärkta.

Ett glatt gäng var redo att avnjuta Bauerskogens utmanande och kuperade terräng på studiedagen. Big Pack tävlingens gissningar hade redan pekat mot Bauerskogen som terrängen som KM Ultralång skulle arrangeras (Tävling där den elev med första rätta svar med namnet på skogen som KM arrangeras i kan vinna ett paket Big Pack glass). Först med rätt svar var Erik Wigle som kan avnjuta sin glass och få i sig lite väl behövd extra energi efter utmaningen på KM Ultra.

Gemensam start med långa vägvalssträckor på raka banor på 8,3 km för tjejerna och 12,1 km för killarna gjorde sitt till att ge spridning vilket kan ses i resultatlistan.

Hos tjejerna hade en liten grupp vid vätskekontrollen med Amanda, Sanna och Lisa JN skapat en liten lucka på runt 1,5 minut efter 2/3 delar av banan. Men efter en miss från Amanda på slutet skulle segern avgöras mellan Lisa JN och Sanna vilket resulterade i spurtstrid som Sanna vann.

Hos killarna var det också lite spridning vid vätskekontrollen efter ca halva banan, men med flera små grupper innanför ungefär 1,5 min. Albin L, Henrik och Gustav hade dock en lucka på ca en minut till de bakomliggande, men en miss i frontgruppen på nästa kontroll gjorde att det inte skilde mera än 40 sek mellan de 11 första vid femman. På väg till sjätte kontroll var det en ny trio med Henrik, Albin L och Elias som hade gått upp i teten. Segern skulle också fördelas mellan dessa tre och Henrik var tillslut starkast, Elias blev tvåa och Albin fick nöja sig med tredjeplatsen.

Grattis till segern Sanna Fasth och Henrik Johannesson

Tjejernas bana med resultat

Killarnas bana med resultat