Skol-SM sprint

Elin Granstedt

2016 sep 30

Taggade elever vaknade på morgonen av Svennes ihärdiga bankande på en kastrull. Efter en smarrig frukost begav sig RIG-gänget mot Vansbro för föreläsning av Jenny Håkansson.

Taggade elever vaknade på morgonen av Svennes ihärdiga bankande på en kastrull. Efter en smarrig frukost begav sig RIG-gänget mot Vansbro för föreläsning av Jenny Håkansson. Hon pratade om hur viktig balans mellan sömn, träning och mat var för ditt välmående. Efter den spännande föreläsningen traskade vi vidare till PePes restaurang. Där bjöds det på pulvermos och kokade köttbullar, men gott var det! Därefter hade vi lite dötid att slå ihjäl. Vissa rekade området och andra gjorde annat mm osv etc. Detta visade sig vara bra uppladdningar inför dagens sprint-utmaning. Det bjöds på en varierande sprint med både kluriga kortsträckor och enkla långsträckor. Eksjö OLGY visade framfötterna genom många fina placeringar, men framförallt genom Erika Källvik-Leufvén som slutade tvåa i damgymnasieklassen, samt genom en trippel i herrgymnasieklassen av, i ordning: August Mollén, Axel Granqvist och Oliwer Lundberg. Därmed leder vi lagtävlingen efter första dagen med 5 poäng, mot Sandvikens 14 och Hallsbergs 19. Nu ser vi fram mot en tuff långdistans imorgon med fler framskjutna placeringar och fina prestationer!

Efter tävlingen var det även många som gick en sväng till Coop. Där träffade vi, ingen mindre än, GUNDE SVAN(!!!) i egen hög person som var ute och inhandlade helgens förnödenheter.

/Erika, Oliwer, August och Axel